Dykcert

Det gäller att ta till vara på tillfällena att äventyra lite nu när man för en kort period bor i Florida. Jag har länge drömt om att ta dykarcertifikat och tänkte att det finns ju inget bättre tillfälle under året än just nu, när det är långt till nästa tävling. Sagt och gjort. Igår anmälde jag mig till en kurs och sätter igång att gå i skolan igen på tisdag kväll!! 
 
Galet kul ska det bli, särskilt då Florida har fantastiska vatten att dyka i!! 
 
 
 
Dags och sätta igång smartknölarna igen och plugga!!
 
 
 
Ungefär såhär snygg kommer ja nog vara i cyklop!
 

Kallt på västkusten

 
Det enda man fått höra från sina Arizona vänner de senaste dagarna är hur otroligt kallt det är i delstaten just nu. Jämfört med Svenska gradtal är det inte mycket att klaga över, men jag kan hålla med om att det inte är så mysigt att simma utomhus när det är nollgradigt ute. 
 
Detta fenomen, köld, är väldigt ovanligt för både Los Angeles- och Arizonabor och därför har de ju såklart varit konstanta varningar på TV om denna isande kyla på några på plusgrader. Se youtubeklippet nedan.  
 
 
 
 
 
 
 

Årliga Bloggkrönikan

Ännu ett år är förbi och som sig bör vid årskifte blir det årslistor, krönikor och årssammanfattningar överallt i media. Jag ska då inte vara sämre utan som jag gjort de senaste åren kommer här en sammanfattning av det händelserika året 2012.
 
 
Januari
I januari var jag på en fenomenal Avicii konsert där jag inte stod still en sekund på fem timmar. Jag simmade även, med blandade känslor, mitt allra sista dualmeet i min College karriär. Så här i efterhand räckte det bra med fyra år av denna form av tävling som dock är en upplevelse utöver det vanliga. 
 
 
 
Februari
I Februari simmade jag conference och säkrade min tredje raka seger på 100 bröstsim med EN hundradels marginal! Mer behövdes ju inte. Jag slog även inofficiellt världsrekord i hur länge en dopingkontroll kan hålla på...
 
 
Mars
I Mars avslutade jag min fyra år långa Collegekarriär med att simma mitt sista NCAA - Championship. Jag tog en fin tredje plats på 100 bröst och hjälpte ASU att placera sig på 12e plats i landet, vilket är den bästa placeringen på många år! 
 
 
April
Befann jag mig i en bubbla av slutprov och uppsatser. Mitt ALLRA sista prov på min kandidat examen skrevs och jag var välkommen tillbaka till livet igen.
 
 
 
Maj
I maj tog jag en mycket efterlängtad examen från Arizona State University med en Bachelors Degree i Global Studies! Det var som att ta studenten om igen. Jag flyttade även från Arizona och tillbringade tre veckor i Auburn, Alabama, med bästa möjliga träningskamrater och tränare. 
 
 
 
Juni
Tävlade jag i den fantastiska staden Rom, spenderade mycket tid med Michelle Coleman på diverse simhändelser, fick träffa Cissis lille son Otto, samt bestämde mig för att flytta till Miami till hösten.
 
 
 
Juli
En månad jag knappt minns men vet att jag helst hade velat spendera den i ett visst brittiskt land. Istället fick jag uppleva svensk sommar för första gången på fyra år och ha en riktigt rolig återträff med gamla simmargänget!
 
 
 
 
Augusti
Roadtrippade 3800km från Phoenix till Miami med mina vänner Michaela och Pamela. En resa man bara gör EN gång men då vi fick se och uppleva en hel del av USAs varierande kultur och landskap.
 
September
I September fyllde jag 25 vackra år! Här kan jag stanna, behöver inte bli en dag äldre..Jag fick även, efter en lååång hemlös väntan flytta in i min lägenhet här i Miami där det var sparsamt med möbler i början.
 
 
Oktober
Fick testa på sprint deluxe träning och stack iväg och seglade för första gången i mitt liv med ett gäng mycket trevliga främlingar. Jag rekommenderar fler att göra saker på egen hand. Då lär man verkligen känna nytt folk.
 
 
 
November
Påbörjar min Globetrotter månad genom att tävla en väldigt rolig Världscup i Kina, där jag sightseeingade ensam i Pekings rusningstrafik, Japan där jag åt världens godaste sushi och Singapore där jag tittade på världens längsta bassäng. Fortsatte sedan hem till kära Sverige där jag slog Svenskt Rekord på 50m bröstsim och blir 15e kvinna i världen att simma under 30 sekunder på distansen! November är helt klart en av årets höjdpunkter!!
 
    
 
 
December
Simmade jag VM i Istanbul och gick till final på både 50 och 100meter bröstsim! Jag spenderade julen i Sverige för första gången på tre år med massa mysiga dagar och kyla som jag inte upplevt på ungefär lika många år.Jag avslutade 2012 med att fira nyår med sand mellan tårna på Miami Beach och är nu redo för 2013!
 
 
 
    
 
 
   Welcome 2013!
 
 
 
 
 

RSS 2.0