The American South

USA är ett stort land som innehåller många intressanta dialkter och kulturskillnader inom ett och samma land. Jag har nu testat att på på västkusten, Sydostkusten och nu en stund djupt in i de södra delarna. Det fascinerar mig verkligen vilken skillnad det är i allt från hur man blir bemött till vad man äter och hur man klär sig.
 
Den allmäna outfiten för tjejer i Auburn verkar iallafall vara en av pappas urtvättade reklamtröjor, tillsammans med  löparshorts och ett par fotriktiga sandaler...
 
 
Utöver denna noterade dagliga klädsel har jag upptäckt att det verkar vara otroligt populärt att dekorera sina brevlådor med diverse rosetter? 
 
     
 
 
 
Säga vad man vill om brevlådor och kläder, men Alabamas persikor slår nog allt annat ni någonsin smakat! Persikornas stat, helt klart!
 
 
 
Jag har lyckats hinna med att gå på kräftkalas under min tid i Auburn. Men till skillnad från svenska kräftskivor äts kräftorna mycket välkryddade och varma från ett träbord med en papperskorg i mitten, mycket socialt sätt att äta på. 
 
         
      
 
 
Sist men inte minst, friterad mat!!! tydligen kan man fritera allt och lite till om man har lite fantasi. Häromdagen testade jag friterade majskorn till förrätt.. men jag vågade mig inte riktigt på dessa friterade Oreo kakor..
 
    

      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hastiga förändringar

Av flera olika anledningar fick jag, för några veckor sedan, ganska hastigt lämna Miami för att hitta nya träningsmöjligheter på annat håll. Jag hamnade i Auburn, Alabama. Jag var här förra sommaren i ett par veckor och var väldigt nöjd med träningen så det var inte ett svårt val. 
 
Man kan tycka att gå från att bo i paradiset i Miami till en small town i södra Alabama var ett nedbyte, men jag trivs riktigt bra här! Kanske är halv-lantis blodet i mig som kommer fram. Träningen går bra, träningsgruppen är kul och har höga förhoppningar och det finns inte så mycket som kan störa träningsfokuseringen. Simmässigt sätt är detta en fantastiskt plats att vara på. 
 
 
Living the simple life in small town Alabama - Häromdagen stod den stora utmaningen Jordgubbsplockning på schemat!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0