lugnt å skönt

förra veckan gick så ootroooligt långsamt, vet inte varför. Det vara bara en vecka sen det var spring break och mamma va här men det känns som att det är flera månader sedan. hoppas det rullar på lite fortare från och med nu. Det borde det göra för på torsdag åker jag till Mexico City och ska tävla! Det är Adriana, Mexikanskan som följde med till Texas, hennes klubb som har en stor internationell tävling. Ska bli spännande, aldrig varit i Mexico.

Tjejernas NCAA är över, ASU simmade helt okej, den tappra skara som var där. Men nästa år, då får både jag och Elina tävla plus att vi får en jätte snabb frisimmerska från Canada hit och då ska det bli åka av, ser verkligen fram emot det!! ska bli riktigt kul att äntligen få hjälpa och tävla för laget. Det är verkligen skit att få sitta ut ett år. Jag fick iof åka på massa andra tävlingar, men de blir så värst ensamt och det är inte riktigt min grej.

denna vecka har både jag och elina lugnt i skolan, vilket typ aldrig har hänt i hela världshistorien, de är väldigt väldigt skönt!

Jag måste bara säg att jag var och såg Musikalen RENT igår, med de riktiga skådespelarna som spelade på Broadway, Den var sjuukt bra, eftersom jag kan alla låtarna så är den såklart ännu bättre (är ni liite avis nu frida å cissi? de borde ni vara iaf )

Ibland är det inte alltid så roligt

Nämen nu börjar de här bli lite trist faktiskt. Nu har jag fått simma så gott som helt själv i nästan två månader!! först toppade tjejerna formen, sen toppade killarna, tjejerna åkte iväg på conference å sen killarna, sen fick de nästan två veckor ledigt å glassträning å nu ska de börja komma igång. Under hela den här perioden har jag fått ett eget pass som jag lite då och då haft sällskap på eftersom jag ska köra på. Jag har nästan glömt hur det känns att simma 35st tillsammans. Jag har tröttnat rätt rejält på att köra själv, vilket Mike, min tränare märkte och sa åt två av tjejerna i laget att köra med mig om de ville. Jag fick lite dåligt samvete för de är klart att de kommer om tränaren säger åt dem. Jag uppskattar verkligen att simma med någon annan men när de går upp klockan fem fast de inte behöver och pallrar sig ner på morronträningen för att ja ska slippa köra själv, då känns det bara dumt. Men gulligt av dem iaf.


nÅgot annat som är lite synd är att alla seniors nu har slutat träna med oss, förutom dom som ska till NCAA. Det känns som att halva laget fattas. Det betdyer också att Mange slutat simma med oss, vem ska ja nu ha alla "djupa" disskutioner med på svenska under sprintpassen? kanske får hitta nån av de nya freshmenen nästa år att ha lite svenskt snack med!

San Fransisco!!!

Jag har varit i San Fransisco sedan i torsdags och hälsar på våra kära vänner i Familjen Jansson som flyttade hit för ett år sedan. Jag har inte sett dem sedan de flyttade så det är otroligt kul att träffa min extra familj igen! Önskar bara att min syster kunnat vara här också!

Jag har en jätte bra helg här uppe. Jag har varit och tittat och tränat på Berkeley. Det är en väldigt speciell stad men kul att se hur andra universitet ser ut och detta ser väldigt väldigt annorlunda ut jämfört med ASU.

Idag har vi varit på Alcatraz fängelset och tittat var Al Capone satt inspärrad och blivit inlåsta i en isoleringscell utan fönster eller lampor. Ingen har lyckats fly från fängelset fast det är tre stycken som man inte vet var de tagit vägen, om de drunknade i vattnet eller om de klarade sig och lever livet i Sydamerika.
 


Jag och nina Instängda på Alcatraz



Vi hann med att gå en sväng på Pier 39 urmysigt ställe med massa affärer och krypin och människor som avslutades med en titt på sjölejonen vid vattnet som klättrade över varandra och brölade åt varandra för att få den bästa platsen i solen. Sjölejon är konstiga djur. De är som en stor klump med fenor och beter sig som en blandning av en fisk/val/hund.


Vi hann också med att gå på en helhäftig restaurang som var inredd som en regnskog.  Där bjöds det på både åskstormar och stjärnfall. Den här killen hängde ovanför våra huvuden när vi satt och åt.

 



Golden gate bron hanns också med fast vi hann bara med att se den på avstånd från Alcatraz ön.



Jag har haft en jätte bra helg här och verkligen kopplat av från skolan hela veckan! Imorrn bär de av tillbaka till Tempe igen och min mamma åker hem till Svedala.


simträning - inte en särskilt social träningsform

Jusst nu är de väldigt tomt på träningen, Igen. Jag har nästan vant mig att träna själv eller med ett par stycken de senaste veckorna. Jusst nu är de bara de som simmar NCAA som tränar.

Det är lite roligt när man försöker hålla en konversation mitt under träningen. Igår försökte jag och Jordyn (en duktig bröstsimmare) uppdatera varandra om både det ena och det andra men eftersom vi körde 50:or med 50 sekunders starttid fick vi ca 10 sekunder mellan varje lopp att prata. Vi avslutar meningarna mitt i ett ord för att simma iväg och sedan plockar vi upp konversationen där vi slutade när vi stannar igen efter nästa 50:a. Det är inte ett särskilt effektivt sätt att konversera. Ett samtal som skulle kunna ta 2 minuter kan ta upp emot en kvart istället och koncentrationen ska hoppa mellan simningen och det vi pratar om. Ja det är så det är när man försöker socialisera under simträningar, inte alltid det lättaste.

'

Jag och min favoritJordyn

Mycket på gång

Oj oj det har varit fullt upp nu i flera dagar så jag har inte hunnit uppdatera.

Det två sista dagarna i Texas gick helt okej men det var väldigt underligt att simma långbana när man inte ens har sett en så lång bassäng på flera månader. Fokus låg ju på att simma fort i långbanan så försöken i yards blev mest att ta-sig- vidare-till-final simningar. 200 bröstsim var faktiskt nästan lite roligt (det ska man inte säga för högt då får man simma det varje gång, vilket jag lär få göra iallafall så det spelar nog ingen roll) Det var nästan pinsamt länge sen jag simmade 200 i långbana så jag hade inte en blekaste aning om hur jag skulle simma det.


I fredags, när jag fortfarande var i TExas kom min mamma hit till Tempe!! och i söndags morse fick jag Äntligen träffa henne!! det är så himla kul och skönt att ha henne här. Vi har bara fyra dagar här i Tempe innnan vi ska åka till San fransisco så det har varit några väldigt intenstiva dagar. Vi har cyklat runt halva stan, tittat på Campus, träffat tränarna, ätit god mat, varit på utflykt till Sedona, och massa annat. Plus att jag ska hinna träna 2-3 ggr om dagen också. hej och hå. Men skönt också att ha mamma som tar hand om mig ett par dagar. hon har precis gjort en stor lasagne som vi kan ha och äta i flera veckor framöver! Perfekt!


Lite bilder från mammas och mina äventyr de senaste dagarna..

        

     


BIlderna är från Sedona, en stad ett par timmar härifrån, häftigt ställe, påmnner om grand canyon. Vi var på "Kyoto" en japansk restaurang och åt alledeles för mycket mat och mamma var och tittade på en träning, vilket inte hat hänt på ett antal år, simträningar är väl inte allt för upphetsande att titta på.

In texas again!

Nu är det dags att tävla igen!! Äntligen!

Jag är i Austin, Texas, igen. I samma pool som jag var i höstas. Det är jag och en mexikansk tjej, Adriana, som är här. Ingen hejdundrande klack alltså.

Det är försök på morgonen i kortbana yards och Finalerna går i Långbana meter vilket gör en lite lagom förvirrad särskilt eftersom jag inte simmat i långbana på nästan ett halvår.

Idag simmade jag 50fritt i yards - 23.64 (personligt rekord!) vilket är ungefär lika med 26.24 i kortbana meter, Väldigt ungefärligt.
I frisims finalen på eftermiddagen simmade jag faktiskt bröstim. Jag ville ha en tid på 50bröst i långbana och se vart jag ligger på ett ungefär. 31.64 gjorde jag där, Två tiondelar över pers med massa frisimsskvalp så det måste jag vara nöjd med. Funktionärerna hade blivit en aning förvånade när jag började simma bröstsim och fattade inte ritkigt vad jag höll på med. imorrn är det 100bröst å på lördag.......200bröst.....i långbana.......detta kan bli en syn för ögat för alla på läktaren!


Jag träffade Pontus Renholm och Robin Andreasson som båda går på SMU, alltid kul att träffa svenskar!


Måste bara påpeka att jag har SJU kuddar i min säng på hotellet - jag sover som en prinsessa!


RSS 2.0