Egypten finns inte längre

Jag läste precis en notis på DN:s hemsida. Kinesiska myndigheter har
blockerat ordet Egypten från flera sökmotorer och bloggar i landet!? Jag tycker hela handlingen är en aning bisarr när man tar till ett sådant drastiskt exempel på "Sopa-under-mattan" metoden för att hindra att kinserena ska få revolutionära tankar och idéer.

Läs notisen HÄR




Tim Tebow!?

I Onsdags uppstod det mitt under styrketräningen en viss upphetsning bland de fotbollsintresserade simmarna. Tydligen så befann sig en av USA:s bästa Quarterbacks, en viss Tim Tebow från Denver Broncos, mitt i vårt gym och körde lite situps sådär en onsdags eftermiddag... No big deal!

Jag som är måttligt intresserad av NFL football förstod ändå att det var en stor grej att han var där då några tog kort med honom och halva laget uppdaterade sina facebooks-statusar till att de hade "tränat med Tim Tebow"


 

Sean, Tim Tebow och Tyler




ASU vs CAL & Stanford

Ja, det har varit en intensiv helg med två dualmeet på raken, vilket tar något enormt på krafterna. Vi mötte två av USA:s bästa lag. Stanford som är rankade 1:a och Cal (Berkeley) som är rankade 4:a.

Jag måste säga att även om vi inte vann så är jag är imponerad av vår insats, speciellt mot Cal, vi fightades riktigt ordentligt om vinsterna och det var många som gjorde bra ifrån sig. Dorsey var nöjd, vilket är ett mycket gott tecken! Mycket folk på läktaren hjälpte definitivt till att få igång oss och kämpa hela vägen!

lite bilder från helgen:






Girl's team




Team laddning



Tackar för en god match



Bra dag

I måndags, sista dagen på jullovet...

Trots att jag inte haft några egentliga lektioner sedan i slutet på November kan jag inte säga att jag var supertaggad på att gräva ner mig i skolböckerna igen.

Men dagen blev trots skolångest väldigt bra tack vare:

* Ledig eftermiddag för oss som klarade att hålla oss borta från Facebook i tio dagar i höstas
* Mamma har bokat biljett för att komma och hälsa på mig
* Johanna är tillbaka i stan
* Tessan vinner Jerringpriset!!!  
* Hans Chrunak dansar i TV!!

Efter en sådan dag kan man ju inte annat än tacka för 5 veckors jullov och slänga sig in i skolvärlden igen...






Det närmar sig...

Vi kom in i en ny träningsperiod efter nyår och därmed ett steg närmare Conference och NCAA.

Träningarna är inte ens i närheten av så hårda som i höstas och precis innan jul. Istället för grundträningsträning med mycket gnetande i bassängen är man nu istället full med mjölksyra då vi kommit in i en period där jag trivs som fisken i vattnet. Vi blandar fart- och mjölksyreträning med fin återhämtning och teknik- och detaljträning.

Igår simmade jag med sprintgruppen som består av ett gäng "halvlata" killar (förlåt Jesper, du vet att ja bara är avundsjuk) och två tjejer. Tränaren sa åt oss att stänga av våra hjärnor, inte tänka på simning (hur det nu ska gå till när man ligger och vevar i klorvatten) och bara gliiida, vila så mycket vi själva ville och mest njuta av livet och glidet - I Like!


                                                                    Reba Enjoy's Life







Good Luck Duck

Vi håller på med en liten "julklappsgivarlek" - "Secret Santa", inom tjejlaget där ví ska ge varandra några små presenter under jullovet. Häromdagen fick jag en plastanka av min secret santa...Jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka det hela men istället för att låta den stå och torka någonstans så utnämnde jag den till vår "Good Luck Duck" och den får numera stå på kanten vid min bana under träningen.

Än så länge kan ja inte säga att den skänkt så mycket Good Luck men den får väl några försök till. Om inte annat så ger den rätt mycket glädje under kalla morgonträningar.


Nytt år

Väntan är över, här kommer äntligen inläggen igång igen. Så Cecilia och Victoria, Detta inlägg är tillägnat er för er trogna väntan och läsning =) Enjoy!

Det verkar som att alla som bloggar skriver någon typ av års-sammanfattning så här vid årsskiftet så självklart ska inte jag vara sämre utan knåpade ihop en liten årsbildskrönika.

Februari/Mars: Stora slutspurten för collegesäsongen med Conference och NCAA. Jag vann Conference och slog svenskt rekord och gick till Final på NCAA (Nationella mästerskapen). Mycket bra resultat och en bra början på 2010.





April: Fint besök från Sverige i form av min lillayster med många galna upptåg och en intensiv helg i Las Vegas.





Juni: Svensk sommar som jag försökte utnttja till fullo med parkhäng, klassisk midsommar där man bara MÅSTE sitta kvar ute trots att det är svinkallt, underbara gamla vänner som jag iof hann träffa alldeles för lite som vanligt...och rätt mycket simning såklart!


Täbygänget när vi var och tävlade i Canet, Frankrike 




Juli: Sommarens underbaraste vecka på Västkusten, Lars Winnerbäck och Melissa Horn Konsert och ett misslyckat SM för min del där jag lyckades knipa två brons.



Augusti: Spenderades i Ungern och på Europamästerskapen där jag på ren vilja tog mig till en final på 50 bröstsim.  




September/Oktober: Tillbaka i USA och min amerikanska familj och allt vad collegeliv innebär - fotbollsmatcher, utekvällar, plugg och träning träning och ännu mera träning. ASU imponerar och klättrar uppåt i rankinglistorna!! Kan knappt vänta tills Conference i vår.






November: Taggad inför SM och hemresa till Sverige, snubblar bokstavligt talat på mållinjen och får inte tävla. Får dock uppleva äkta vinter med snö fina vänner. Upplever städerna stad - The Big Apple - New York från den blåsiga sidan med Cornelia.
Får även en praktikplats på det svenska Konsulatet i Arizona! - Spännande!



December:  2 ½ år av collegestudier avklarat - sjukt jag är ju snart klar!? Julen firas i ett dimmigt Italien strax utanför Milano med min kära Marcus och ett italiensk/svenskt inspirerat julbord. 4 månaders väntan över för denna gång.



Snabb återblick på 2010. Ett helt okej år med små ljusglimtar här och var men jag hoppas och tror på att 2011 tar ett rejält kliv uppåt då jag har mycket att se fram emot och många drömmar att drömma vidare på.

GOTT NYTT 2011!


Håll ut!





Den som väntar på något gott...Väntar alltid för länge





RSS 2.0