How to piss off an Italian

Italienarna är fantastiska människor som är väldigt stolta över sin kultur och mat. Som utlänning är det lätt att trampa Italienarna på tårna om man inte tänker sig för. Vi har lyckats pricka in ett antal rejäla missar hitills. Dock är den absoluta nummer ett på listan med brott mot Italienska regler - 
 
 
1. MATEN
Min italienska vän är ett praktexempel på detta då hon tar matlagning så seriöst att hon blir fysiskt upprörd om en italiensk rätt tillagas på fel sätt. De har Extremt sktrikta regler för hur allt ska gå till.
 
Man kan tex INTE äta köttfärssås med Spaghetti, Det MÅSTE vara tagliatelle pasta. (Vilken form det är på pastan är Extremt viktigt) Köttbullar och Pasta skrattar de åt och äter du en Pizza med Annanas är du dödsdömd!! Så hej då till Hawaii pizza hemma i sverige. 
 
Att jag inte förstår att man äter Salladen MELLAN första och andra rätten vid middagen, inte samtidigt som pastan, är för dem skrattretande. Inte att förglömma, hur tänkte jag när jag skar ner min kycklingfilé i min pasta? Pastan är helig och äts separat och minst en gång om dagen! 
 
Och fråga ALDRIG om ketchup till din pasta, eller till något överhuvudtaget, då kan du lika gärna gå hem! 
 
Ska man spendera tid i Italien bör man nästan läsa en bok som beskriver HUR man äter och VAD man får och inte får äta mixa och fråga efter. 
 
 
Trots dessa Strikta regler bor jag i Mathimlen just nu då jag älskar den italienska matlagningen och ändå uppskattar hur mycket själv och kärlek de lägger ner på dessa fantastiska maträtter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0