Cheering

Det har påpekats på hemsidor och av andra lag hur bra ASU är på att hejja och höras mycket under denna tävling. Speakern kan knappt höra vad han tänker där vi står brevid honom och överröstar allt och alla.

Så här såg Dorsey ut när vi simmade vårt 4x50 medley lag igår, hon avslutade med att hoppa 2 meter upp i luften efter målgången! Vår kära Dorsey, hon lever sig verkligen in i varje lopp och det är underbart att se!

 


Jag simmade 50 frisim nu på morgonen - 23.57 (ungerfär lika med 26.24 i kortbana meter) vilket är personligt rekord. Imorrn är det äntligen dags - 100bröstsim!!

 


Dag 1 - känslomässig bergochdalbana

Dag ett på Conference har varit en känslomässig bergochdalbana!

vårt 4x50medley lag simmade så fort så det var galet, Vi slog University of Arizona (rankade 5a) och Stanford (rankade 1a) vi klarade A-kvaltiden till NCAA!! och blev TREA!!! vi var så glada och höll på att spricka av lycka! En sådan där lycka när man jobbat hårt mot ett mål och sedan når målet, dessutom tillsammans med fyra vänner. Det går inte att beskriva utan måste upplevas - Dorsey hoppade som en tok på kanten och resten av laget var så glada så de inte visste vart de skulle ta vägen!

MEN...i avbadningsbasssängen får vi beskedet om att vi blivit diskade...skit också...Ladda om och simma extralopp. Jag simmade snabbare men laget simmade långsammare.

Från toknervositet --> Underbar lycka --> Ladda om och ladda järnet --> kraschlandning. Många känslor på 2 timmar.

Däremot:

* 4x200fr laget skolrekord
* första tjejen i frisimslaget slog skolrekord och kvalade till NCAA
* 4x50 medley skolrekord vid omsimningen (eftersom första omgången inte gilldes)


Egentligen var detta första pass riktigt riktigt bra! hade vi inte blivit diskade hade det varit en 10 poängare. Det ser bra ut inför fortsättningen.

ps. Vi ska försöka göra ännu ett extralopp på söndag - håll tummarna.¨




På Plats i Seattle

Efter en del trubbel med flygresan där bokningsmänniskan på Athletic department lyckats boka in hela lagets avresa en dag för sent lyckades vi efter hårt jobb av tränarna och uppdelade på fem olika flighter iallafall komma fram till Seattle!!

I årets "Goodie-bag"som laget satt ihop som en liten taggnings-present inför tävlingen fanns det i år en rätt speciell present....Special designade M&M's med bland annat DORSEY'S ANSIKTE på!??! Tyckte nästan det var lite halvcreepy....










Media


Den senaste veckan har det varit några journalister som velat intervjua mig inför PAC-10 conference denna vecka.

En av artiklarna finns på PAC-10's hemsida där de lyckats blandat ihop bröstsimsbilder på mig och en annan bröstsimmare i laget, en annan är med i the "Phoenix Examiner".

PAC-10 artikeln finns HÄR och Phoenix Examiner artikeln finns HÄR för den som är intresserad. 


 



Conference Hype

4 dagar kvar till PAC-10, den första av tre stora tävlingar för mig de närmaste månderna!!!

Äta, sova, tagga, sova och lite plugg där emellan är vad dagarna är fyllda med. Flera av de andra stora Conferences i USA började denna vecka och man blir helt knäpp av att följa resultat, se vad mina svenska vänner på andra skolor simmar på för tider, försöka lista ut vad lagkompisarna och lagkapperna behöver simma på för tider för att kvala till NCAA. Men det är ju så spännande att tänka på!!!

Jusst nu vill jag bara åka iväg till Seattle, där PAC-10 går av stapeln i år. Trots att jag inte toppar förräns till NCAA så är jag väldigt redo att simma fort redan nu!!






Skum!

Elina brukar alltid få till ett sånt där perfekt café-skum på sitt kaffe. Jag har försökt lista ut hur hon gör det ett tag nu. Uppenbarligen ger övning färdighet för idag fick jag en riktig "aha" upplevelse och lyckades få till så mycket skum så det blev som ett Eiffeltorn på mitt kaffe!!



Vanligtvis lyckas mitt skum knappt sträcka sig till glaskanten - BIG improvement!




Tips från proffset

När jag ändå är inne på det här med inspirerande saker tänkte jag berätta att i förra veckan hade min tränare Demerae besök av en kompis som skulle träna med oss. Det visade sig att denna vän var Eric Shanteau, med andra ord, Världens för tillfället bästa bröstsimmare.

Eric är i allmänhet en väldigt inspirerande människa då han blev diagnostiserad med Cancer en vecka innan OS-kvalet 2008 och ändå lyckades kvala in till Peking, bli frisk och fortsätta sin simkarriär i världstoppen.

Han sa några väl valda och inspirerande ord till vårt lag innan träningen och simmade sedan med oss. Jag fick racea mot honom under vår fartserie, vilket fick många av oss att göra den bästa serien på länge! Efter träningen fick jag en liten privatlektion i ämnet bröstsim vilket var mycket givande och kul! Det finns alltid något man kan bli bättre på. 


"Perfect Practice makes perfect" 


Alkemisten

Jag har precis läst klart en bok, Alkemisten.

Denna bok får en att ta sig en tankeställare på livet och vad som egentligen betyder något. Den får en att förstå hur man ska hantera motgångar och hur man ska lyckas nå dit man vill.  För er som inte läst den, GÖR DET! "Read the book that has changed millions of lives" står det på baksidan.


“It is the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

ur Alkemisten




Jag som trodde vi bodde i Öknen...

Denna vecka har Arizona fått fnatt! Solen bestämde sig för att helt plötsligt sluta värma och slänga in lite isande vindar istället.

I Onsdags morse gick värmen från +20 till 0!! på bara en natt! Självklart blåste vinden horisontellt när jag skulle cykla till morronträningen och en cykeltur som vanligtvis tar 8minuter tog 18 minuter med härlig mjölksyra i benen.

Väl framme vid poolen visade det sig att ingen lagt på skydden för att hålla kvar värmen i vattnet...oups...Stelfrusna utrusningspåsar och en vind som lyckades få ner en av tränarna i poolen med kläderna på resulterade i en äventyrlig start på dagen...


Ja må vara väldigt bortskämd med fint väder nuförtiden, men när det är varmare i Sverige än det är i Arizona i början på Februari, då är det inte okej.




Detta tyder på att jag upplevt minusgrader I Arizona för första gången på nästan tre år.



RSS 2.0