heeelt förstöörd!


Jag kom till träningen i morse med en liten liten gnutta hopp om att kanske få ta det lite lugnare eftersom jag hade rest i 24timmar, knappt sovit på 48 timmar och har 8 timmars tidsskillnad i kroppen. Men det hoppet släcktes ganska fort. PANG PÅ blev det. Två simträningar (varav ett var ett hårt fartpass) ett gympass, en utskällning/pepptalk som avslutades med "bestraffning" i form av 24x25 under vattnet - då ville jag bara gråta.


Jag är rätt nöjd att jag gjorde detta ändå, men med tanke på hur FRUKTANSVÄRT trött jag är nu ser jag inte fram emot imorrn och resten av alla dagar på Christmas training som består av MYCKET träning.


Christmas training innehåller bland annat två träningar på nyårsafton och morgonträning på nyårsdagen?! Är inte det bara elakt? Vi kommer ju inte ens kunna vara vakna till tolvslaget!? Det blir man lite bitter över faktiskt, så ingen champagne och fyrverkerier för min del och nyårsklänningen får vänta till nästa år....AH!





Sverige "semestern" är över

Så var man tillbaka i US of A. 
Jag hann med väldigt mycket under mina 14 dagar i Sverige. Jag hetsade som vanligt runt för att träffa så mycket folk som möjligt och hinna med allt. Det hela slutade i och för sig med att jag fick utegångsförbud för första gången i mitt liv!! Vilket nog var ett bra initiativ av mina föräldrar då jag var helt slutkörd efter en veckas "semester" i sverige. Jag var så trött att jag somnade och sov bort hela Kalle Anka på julafton! Då är det illa...

Man kanske borde ta tillvara den lilla lugna tid man faktiskt får nu för tiden.

Men jag fick min glögg, min öppna spis och lussebullar och en hel del mys med familjen och goda vänner, så jag är nöjd.






årets gran är....mindre vacker

Granen vi har i år är lite av årets skämt. Det ser ut som den är svårt sjuk eller har hamnat efter i utvecklingen. Vi började dekorera den idag men det var knappt att grenarna orkade hålla upp julgransljusen. Julgranskulorna fick stöttas upp med hjälp av lite glitter, mycket mer fick inte plats och det skulle vara taskigt att försöka hänga upp fler saker, Han ska ju orka stå i iallafall TVÅ dagar.

Men, som pappa sa "han va ju faktiskt gratis"





Stjärnan i toppen har varit med ett ANTAL år och varje år talas det om att den ska bytas ut men den har nu blivit tradition. Lite klämd och skev, men charmig.


Många skratt blev det och det bestämdes att det iallafall är insidan som räknas så jag hoppas (mest för granens skull) att han är en riktig pingla innanför barren.










Dokusåpa sverige

Sedan jag kom hem har jag förstått att svenska folket är som galna i dokusåpor!! De pratas, visas repriser, sänds på radio, de är ÖVERALLT. Efterosm jag inte följt någon av dessa serier och bara får de förklarade för mig ställler jag mig en aning skeptisk till dem allihopa bara av att höra namnet.

"Bonde söker fru" - Någon form av barnlek blandad med intrigstinna/Kärlekstörstande bönder?
"Ensam mamma söker" - ung stark karl som gillar äldre kvinnor?
"ULLARED" - Detta är nog den bästa av alla, hur kan en serie om ett varuhus och dess ansätllda blivit så populärt är för mig en gåta.

"Anna Anka"  - denna kvinna har tydligen fått mycket mer uppmärksamhet under hösten än vad hon är värd, och nu ska jag spana in vad det är för "fågel" som blivit svenska folkets nya idol för nu börjar hennes nya TV-program.



Intensiv första vecka

Nu har jag varit i Sverige i knappt en vecka. Intensivt har det varit. Det har hunnits med en underbar spontan resa till Halmstad som kommer få mig att bli varm inombords en tid framöver när jag tänker på den, en återträff med gamla tjejer och alldeles för lite sömn mellan träningarna. Nu ska jag lugna ner mig resten av tiden och försöka få lite julefrid.

Nu sitter jag framför öppna spisen med familjen och lyssnar på skön musik, och håller på att somna. De är stunder som dessa man saknar när man har ett non-stop liv i vanliga fall.








EM femma

GRATTIS TILL JENNIE SOM TOG BRONS PÅ 100BRÖST!! SJUKt häftigt av henne.


EM är Slut. Det slutade med ännu ett personligt rekord på 100bröstsim i finalen. 1.05.67 och en 5e placering!! Jag kan inte vara annat än nöjd, särskilt med tanke på att jag kom in till tävlingen med en fin jetlag och en halvtoppad kropp.




Jennie och jag taggar varandra i Call room inför finalen



Hanna Westrin extraknäckte som maskoten Droppy på sista dagens finalpass. Hon gjorde ett riktigt bra jobb men det var tydligen rätt svettigt i den där dräkten.









EM final x2

Internet är inte vårbästa vän här i Istanbul. När alla internetnördiga simmare ska online samtidigt så fungerar ingenting. Men tur då att man är lite jetlagad och vaknar alldeles för tidigt.

Sverige simmar väldigt bra under detta EM. Det är så roligt när det är så många som simmar bra.

Jag simmade 100 bröstsim igår. Som vanligt var det väldigt tajt mellan alla svenska bröstsimmare och eftersom bara två från varje land får gå vidare var det lite extra nervigt.


1.06.13 i försöken
1.05.90 i semifinalen

Två personliga rekord, under 1.06! och ligger sexa till finalen söndag kväll! Jennie Johansson som har fått super fart på sin simning här i IStanbul ligger 2a! Vi får se vad som händer ikväll, i en final kan allt hända....




EM i Istanbul

framme i Istanbul efter en lång flygresa och härliga 9 timmars tidskillnad. jag vaknar tidigt på mornarna och lyssnar på den turkiska morgonbönen som ropas ut ur minareterna i stan. Fin fin väckarklocka.

Lite lagom mör i bollen simmade jag 50bröstsim igår och det gick ju ganska så bra.

Gick till final och slog två personliga rekord!
 
30.38 - försök
30.43 - semifinal
30.36 - final

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här men 50meter känns nästan för kort!!?? Jag hinner knappt igång med min simning, den känslan trodde jag aldrig att jag skulle känna på. men det passar ju utmärkt inför 100meter imorrn! Håll tummarna för mig.




On my way

Jag har precis börjat den långa resan från Phoenix till Istanbul. Jag sitter på flygplatsen och har precis tryckt i mig en glass och är redo att gå på planet och somna fort som tusan.

Jag sa precis hej då till mina kära roomies. Jag kommer inte se dem på en månad vilket kommer kännas konstigt. jag saknar dem redan, vi har ju så roligt ihop vår lilla familj.

Nu lämnar jag alltså regnet och kyliga morgonträningar i Phoenix för inomhus simning och Kortbane EM i Istanbul - jag kommer få en klorchock av att vara instängd med alla klorångor!

Roomies







SNÖKAOS



Idag snöade det i Texas hos Johannas bror. Den enorma mängden snö - 2mm, gjorde att alla banker var tvungna att stängas, Folk fick gå tidigare från jobbet och skolorna stängdes, staden var helt enkelt lamslagen av detta snökaos!!...


Om vi skulle följa dessa regler i Sverige skulle vi inte få mycket gjort mellan December och Mars.





Värsta veckan

Den här veckan är nog den värsta på hela terminen. Fyra Finals, läxor och massa fix innan hemresa! Det har blivit en pluggnatt med alldeles för lite sömn, som gjorde att ja höll på att somna på provet dagen efter...Mindre bra becca. Men snart har jag överlevt även denna vecka och på måndag lyfter flyget och tar mig mot Turkiet, Istanbul och EM!

Förutom att få tävla EM (med 5 täbysimmare!) och få en tävling utöver alla dualmeets så ska bli kul att få träffa många av mina simmarvänner från hela landet som ja annars inte hade sett förräns i sommar!




Foto á la Niklas Ankartross




Thanksgiving weekend a week to late

Jag vet att thanksgiving var en vecka sen snart, men uppdatering är bättre sent än aldrig. MIn helg i Wyoming kan sammanfattas så här.

* Det snöade när jag vaknade lördag morgon - har inte sett snö på ett år, underligt

* När jag simmade trodde jag att jag höll på att dö av syrebrist - det visade sig senare att Cody ligger på över 3000m höjd över vattnet.

* Testade Western ridning för första gången, på en enögd häst - svårt att styra!

* Var i väg och letade efter vildhästar - hittade inga denna gång

* Översatte svenska brev från 1800-talet åt en svenskättling - väldigt intressant men varför ska gamla människor alltid skriva så snirkligt?

* jag har sett fler djur på fyra dagar än jag sett på fler år!! (storstads unge)

*  Träffade min vän Carro som är utbytesstudent hos familjen jag hälsade på

* Fick Äntlingen se Cody och träffa djur och människor jag hört så mycket om från min syster som brukar spendera sina somrar här.





Maddi, Carro och jag






RSS 2.0