Hotelldöden...

Imorrn är ÄNTLIGEN den lååånga väntan över! 50bröstsim - gren nummer två! och det ska bli SJUKT kul att simma!! fem dagars glida runt och vänta och hotellrumshäng har inte varit det roligaste jag varit med om. För jag börjar lida av den ökända "hotelldöden" som Dennis Fredriksson kallade det. För många nätter under för lång tid på hotell med Dubbade såpoperor och Tysk europsport!


(Sarah sjöström Mästerskapsrekord på 50fjäril... två minuter senare mästerskapsrekord av Therese Alshammar i samma gren...Fin svenskgren det där)

Vatikanen

Stina och jag gjorde en upptäcksfärd häromdagen för att få tankarna bort från simning och faktiskt få se någonting av Rom. Vi valde iallafall att lägga denna dag på att upptäcka vatikanen! Tur att vi inte skulle simma förräns massa dagar senare för det blev en massa gående och klättrande i trappor, men det var det värt!

Vi var inne i den STORA St. Peters Kyrkan där klädpolisen stod och sa åt var och varannan att klä på sig mer. Långbyxor var ingen "hit" en svettig dag som denna. Vi klättrade upp i små små klaustrofobiska och välanvända trappor (vi tog hissen så långt det gick, vi toppar ju faktiskt formen) upp till kupolen på kyrkan där vi kunde se ut över hela Rom och även se ner i kyrkan ovanifrån (rekommenderas INTE för höjdrädda, galet högt) Vi var även nere och tittade i gravkammaren där några av de gamla Påvarna är begravda, allt från någon från på 100-talet till Johannes Paulus fanns där nere.

Så nu kan iallafall jag och Stina säga att vi varit kulturella





Utsikten från st Peters kyrkan


VM-guldet!!

Att få stå på läktaren när Sarah simmade in i världshistorien var obeskrivligt häftigt och vi kände oss alla riktigt stolta över att vara svenskar på läktaren denna kväll. Jag tänker inte skriva om hur otroligt grym hon är för det vet vi alla redan, utom hon själv kanske,som hoppar i för att "plaska runt lite" och slår världsrekord tar VM-guld som 15åring. Jag tror det var fler än vår förbundskapten Thomas Jansson och min kära morbror  Clas som blev rörda till tårar igår kväll.








100m bröst

Japp, första loppet avklarat. 1.08.92 det är personligt rekord med 4 tiondelar så det var bra. Jag är inte helt nöjd med loppet och placeringen dock. Första 50 var riktigt bra så det bådar gott inför min favoritdistand på lördag. Men pers och under 1.09 är inte att klaga på, det var på tiden att få till ett ordentligt pers på 100 bröst i långbana.

Förra gången det var långbane VM blev jag 12a på 100bröstsim. I år simmar jag rätt mycket fortare och blir 28a. Ingen höjdare för min del, helt sjukt vilken utveckling det varit.




Becca in action på 100 bröst
foto från simma.nu




VI har fått handskar till dräktpåklädningen - bra påhitt! räddar både knogar och dräkter




VÄRLSREKORD!!!!

Vad ska man säga!?? annat än att jag e helt SJUUKT imponerad av denna tjej, Sarah Sjöström! hon är 15 år och bara Krossar alla rutinerade världsstjärnor och slår Inge de Bruijns 9 år gamla världsrekord!!!! Halvtaskig start och sexa efter 50meter spelar ingen roll, andra 50ian är Sarahs och ingen kan rå på henne...Sverige har definitivt en ny världsstjärna och att hon vinner VM-guldet imorrn är nog en lågoddsare....Ståpäls och tårar i ögonen och en hes hals av allt skrikande var min reaktion efter målgången! Otroligt´...



Läktarna är fullsatta av hejjande simfantaster och solen steker, benen är rakade och väskan är packad...imorrn är det dags för mig att hoppa i vattnet och simma 100bröstsim. Gren 3 heat 7 bana 8 ( Men nej, jag vet inte exakt vilken tid jag simmar för det finns inget tidschema, dock vet jag att det är 15 heat 200frisim precis före mig och det kan ta sin lilla tid)
Jag är laddad och redo wish me good luck och hejja på mig imorrn!


over and out

Orvars Aquazone

Massa olika baddräktsmärken finns representerade här i Rom och delar ut en gratisdräkt var till simmarna (man får bara välja ett märke inte en dräkt av varje märke) Det är tokrusning till det italienska märket "Jaked" som jusst nu är ansedd att vara den bästa dräkten på marknaden. Folk står och trängs och svettas för att få tag på en dräkt, så här såg det ut i morse.





Ett märke som har lite mindre rusning till sitt bås är "Orvar Aquazone" .....undrar varför.....








Roma

Nu är vi äntligen framme i Rom!! VI lämnade mozarellabollarna och den halvmeter-i-Diameter stora parmesanosten i Descenzano och har bytt ner oss lite i matväg men bytt upp oss i spänningsväg. Vi har testsimmat tävlingbassängen, eller jag kan inte kalla det simma, jag lyckades välja tidpunkten då resten av världen också skulle simma in så det blev inte så mycket gjort i den bassängen. Jag förflyttade mig istället (efter att ha gått vilse i alla möjliga gångar under läktarna) till avbadningsbassängen där jag hamnade på samma bana som Ugandierna igen (som jag gjorde på Universiaden) mer plats men istället slalom simning.

Det är kul att se så mycket folk från så många olika länder överallt. Island, Singapore, Tanzania, USA, Saint Lucia, jungfruöarna, papa nya guinea och japan bland annat.


Internet är lite halvkrassligt här så ni får vara tålmodiga med uppdateringar, men de kommer.

Någon frågade om de är någon annan VM simmare som bloggar under VM. Än så länge kan jag tipsa om martinagranstrom.blogg.se


trasig dräkt IGEN

Näe, nu är jag så trött på simdräkter så det är helt sjukt!! jag testar en hela tiden för att få den mjukare och lite större. Träningsvärk i underarmarna, ömma fingertoppar och trasiga knogar! Alldeles nyss testade jag en helt ny dräkt och då är det såklart super tajt och svettigt att kränga på sig den...allt gick bra jag fick på den med tejpade fingrar, blötte ner den i duschen för jag orkade inte gå ut till hotellpoolen igen, stretchade lite och skulle sen ta av mig den. Men då tog de stopp. En sån enkel grej som att jag råkar trycka ut tummen i ena sidan och allt jobb med  blod och svett förgäves!!! Ett hål, stort som en femkrona syns nu tydligt på högra höften. AAHH!! frustration, irritation och uppgivenhet är det enda man känner.....Dräkt nummer två ska på om en halvtimma då jag ska testa att simma i den på träningen...håll tummarna för att den håller under hela VM...chansen att den går sönder är överhängande...

Michael Jackson Tribute

Fick se denna video för ett tag sen. Det är dansgruppen Bounce som dragit ihop massa människor efter Michael Jacksons död.


/>


Hade varit rääätt häftigt att ha varit där och sett detta Live.

Ledig eftermiddag

Idag hade jag en ledig eftermiddag så Stina och jag cyklade ner till centrum hr i Descenzano för att gå runt på marknaden. När vi äntligen lyckats hitta någonstans att ställa våra cyklar och börjat strosa bland alla stånden märker vi att försäljarna börjar packa ihop! Så det blev speedshopping som hette duga för de var snabba som sjutton att packa ihop alla grejer. Efter vår speedshopping köpte vi Italiensk glass, som slår det mesta i glassväg, och satte oss och vid vattnet. Italienarna är ena hejjare på glass, mat och kaffe (som jag för första gången tyckt om här nere) En helt okej ledig eftermiddag.










Tajta dräkter

Vi har fått nya superdräkter (som man typ måste använda för att kunna konkurrera på VM överhuvudtaget) man ser lite ut sm en rymdgubbe i den och den heter något så spejsat som Arena X-glide. I takt med att alla dräkter utvecklas blir de bara tajtare och tajtare och mer sköra. Flera simmare här har redan dragit sönder ett par stycken var. Men att det är tajt hindrade inte vår kära förbundskapten från att testa en dräkt för att få lite egen erfarenhet om hur den egentligen fungerade. Jag är väldigt imponerad att han lyckades trycka i sig denna kroppsstrumpa UTAN att ha sönder den!!










Framme och vid liv

Efter en fruktansvärt tidig morron, skumpigt propellerplan och en vansinnesfärd på italienska motorvägar där jag lite skrämt sneglade på hastighetsmätaren,är jag nu framme hos resten av Landslaget som är på träningsläger vid Gardasjön i Italien.
Här går det ingen nöd på någon. Jag har varit här i sex timmar och redan hunnit äta tre gånger!!!  Stressigt lär jag inte heller få det. Vila, äta, träna, äta, sova, äta, träna. det är vad jag kommer sysselsätta mig med det närmaste dagarna, det ska inte vara allt för jobbigt =)

om 10 dagar börjar VM i Rom!! hjälp vad fort denna sommar går!!

Vi blev vänligt välkomnade i simhallen med denna banderoll...ja det blev ju nästan rätt iallafall.







Universiaden i Belgrad

Ja, Universiaden var riktigt kul, går inte simningen bra så är det iallafall tur att man har riktigt kul. Trots att jag bara där ett par dagar hann jag med och uppleva en hel del. Tyvärr han jag inte med att se några andra sporter. Men jag har lärt känna massa nya härliga människor och äntligen lyckats få träffa några gamla härliga vänner, för det har inte alltid varit det lättaste. Helt enkelt försökt få ut så mycket som möjligt av de fyra dagar jag var borta.



Kahlin som alltid ska vara värst =)



På landslagsuppdrag med min kära gamla tränare  "Gumpan"





Sista kvällen var vi ute med en hel hög av svenskar från olika idrotter, Super bra kväll och jag överraskades enormt av att någon från vår grupp hade sagt till kökspersonalen att jag fyllde år den här dagen, (jag fyller år i september) så några herrar kom ut med muskinstrument och en tårta med en raket och sjöng för mig och fick sedan med resten av restauranggästerna!!! Jag förstod ingenting och skrattade så jag nästan grät. Det var väldigt otippat och väldigt roligt, en otrolig stämningshöjare!!




Nu har även de här härliga gänget sommarlov men jag fortsätter min sommartour mot Slutmålet i Italien!




 Hälsningar Från Mig och Jennie!

spikmattehysteri

ja spikmattan verkar ha slagit igenom ordentligt under något tillfälle då jag inte hängde med ritkigt.

Jennie hade med sig en spikmatta till Belgrad som var väldigt populär bland oss simmare. Det testades alla möjliga positioner för att få fastare hy i ansiktet och fastare rumpa.


 Det här gjorde ont!!


"sådäär" skönt.



Vi slog iallafall Irland....

Ja, loppen för mig gick inte riktigt lika fort som på SM.  Men det har sina orsaker så jag är inte särskilt orolig inför VM. En dos med vila och återhämtning på det här så kommer det bli nog bra. Det är ju först om ett par veckor jag ska vara snabb.

Idag simmade vi 4x100 medley. Vi har ingen ryggsimmerska här så bröstsimmande Jennie Johansson fick ta Ryggsimsträckan, vilket nog inte var det lättaste men hon gjorde det väldigt bra. Vi slog Irland iallafall och det var vårt mål! Man behöver inte alltid vara bäst för att ha kul, för Kul har vi verkligen!

Nu ska vi iväg och äta lunch i den stora matsalen. Inte lika stor som på ett OS kanske men det får plats en hel del folk i den och det är ganska häftigt när alla börjar applådera och hurra av någon anledning som inte så många har koll på.





Matsalen






Simmare från Uganda




Jag simmade på samma bana som simlaget från Uganda idag, och det visade sig vara näst intil livsfarligt! de har inte så stor koll på de oskrivna reglerna i en bassäng. Typ att man inte ska stanna i mitten av banan och sprattla med armar och ben, blunda när man startar och nästan hoppa på dom som kommer simmande, eller simma mitt i banan utan hålla till höger så att det går att simma om och mötas.
Jag krockade med dessa simmare hela tiden, det var överallt och hela tiden!!









Universiaden i Belgrad

Efter ett par dagar hemma i Vallentuna åkte jag viadre på min tävlingturné för sommaren - Universiaden, några dagar senare än de andra men fint folk kommer sent eller hur.

Universiaden är som ett litet OS för Universitetsstuderande. VI bor i en Universiad by med massa olika idrottare och äter i en stoor matsal. Jag var med för två år sedan då det var i Bangkok, det var bland de roligaste tävlingarna jag varit på.

Tydligen har simhallen genomgått en snabbrenovering men jag tror att toaletterna glömdes bort för där finns varken papper, sittring eller lås på dörren...Ingen höjdare om man behöver springa och nervöskissa innan loppen.




Jag, jennie och Jonna på läktaren

SM i linköping 2

fyra av fem dagar avklarade på Sm i linköping.

2 SM guld -  ett på 50bröst och ett på 100bröst! Vilket betyder att jag nu tagit mitt 10e SM guld! Plus ett personligt rekord på 100meter. Det var allt annat än väntat och verkligen på tiden. Jag har inte persat på 100bröstsim på över två år. så ni kan tänka er att jag är riktigt glad jusst nu!

Ett SM i simning utan regn det finns inte. Av alla de SM jag varit med på är det bara ett enda som de varit sol under hela tävlingen.

Nu ska jag ut en sväng på stan och umgås lite med några gamla kära simmarvänner som kommit hit ner till SM. Men imorrn är det upp igen och simma Medley lagkappen. Vi har defintivt ett dreamteam i den grenen.

Ryggsim -Lovisa Ericsson som vunnit SM på rygg
Bröstsim - Becca som precis vann 100bröstsim
Fjäril - Therese alshammar - slog det svenska rekordet på 100fjäril idag
Frisim - Michelle Coleman - Junior SM medalj på frisim

Kan ju knappast bli bättre, så ser verkligen fram emot laget imorrn!!

RSS 2.0