Tråkig avslutning

Det här året har för min del kantats av en hel del mot- och medgångar och nu fick ja avsluta året med det här:

Igår morse samlade vår tränare Michael Chasson, ihop vårt lag och berätta lite snabbt att han skulle sluta som headcoach för ASU swimming. Jag var inte på träningen för jag hade ledigt efter en tävling i helgen så jag väcktes av ett sms från en av tjejerna i laget som berättade, det kändes lite sådär att få reda på det på det sättet. Härlig start på dagen, veckan och sommaren.....Jag har inte haft något tillfälle att prata me Mike om varför än men jag hoppas få en bra förklaring till varför han ska sluta. Det känns så otroligt tråkigt och jag är en aning förvirrad nu. Ingen vet vad som händer, vem som ska ta över eller någonting alls! Jag vet lite bättre nu hur man ska hantera en sådan här situation när man gått igenom det två gånger innan redan, men det är INTE roligt. Nu kommer jag åka hem till sommarn utan att veta vem som ska träna mig til hösten. Men de har sagt att de ska lösa sig snabbt och jag hoppas ASU tar ett bra och genomtänkt beslut när de anställer en ny tränare.

En sådan här nyhet är inte vad man behöver när man redan är stressad över alla Slutprov som kommer den närmsta veckan och när man förbereder allt som behöver fixas innan man åker härifrån ett par månader.... vi får se vad som händer, stämningen är doc inte på topp i laget nu kan vi ju säga. Men man måste väl föröska se positivt på det, det kan ju bli ännu bättre med en ny coach.....


Knäckebröd killar

De här killarna gjorde min dag med sin klockrena knäckebröd dans! många av er har säkert sett det här klippet men är bara tvungen att lägga upp den här! haha

Kanske ska säga att på Youtube har dom varnat för att de här klippet inte är lämpligt för minderåriga tittare! så är ni under 18 kanske ska ha med er mamma eller pappa som kan förklara för er vad ni ser! haha








dopingtest Igen!

Ja, så kom dom då igen, dopingkontrollanterna från FINA. Två gånger denna termin, är jag misstänkt för något eller? Jag har lärt mig känna igen kontrollanterna så fort de kommer gående på bassängkanten. Kanske beter de sig på ett speciellt sätt, eller så är det den svarta väskan de har med sig som avslöjar dem. Hur som helst förstod jag att de var mig de ville åt igen, så det var bara att kissa på beställning igen. Men de fick sitta vackert på kanten och vänta tills ja tränat klart (får alltid lite dåligt samvete när de får vänta stackarna) Det var samma människor som förra gången de kom hit, så det var ett kärt återseende. 
Måste ju säga att det känns sådär att sitta och hålla på med sitt "sample" som de kallar det ,när hela simlaget och vattenpololaget går förbi mig på bassängkanten.

Men vi vill ju alla ha en ren sport så jag har egentligen igenting emot att ställa upp.

Bankett

Igår hade vi vår bankett där priser skulle delas ut för året och alla seniors skulle hålla tal och tacka för sig. Det var god mat och alla hade klätt upp sig så fint. Kul att se tränarna så uppklädda och kul för dom att faktiskt se oss med kläder på för en gångs skull. God mat, många tal, inga tårar faktiskt! vi hade suttit och disskuterat innan om det var någon av seniorerna som skulle gråta. Däremot var många av dem nervösa inför sina tal, men de gjorde alla ett bra jobb.

Våra Graduate Assistants hade klippt ihop en film från året med bilder och filmklipp och det var väldigt kul att se, mycket skratt blev det.

Jag har bokat biljett hem nu!! Den 12e maj landar jag! Men först ska ja en sväng till Florida och Fourt Lauderdale med Elina. Hon ska tävla och jag tänkte glassa på stranden ett par dagar och hälsa på min kompis Rebecka som går på College där i närheten, ska bli otroligt kul och skönt. men jag tycker det känns jätte konstigt att åka härifrån och vara borta så länge från sin "familj" här borta. Men det ska samtidigt bli fruktansvärt skönt att komma hem till "täbyfamiljen" och familjen Ejdervik hemma i Vallentuna och få vara med om svensk försommar och sommar!!!

Här är lite bilder från banketten igår.


 Class of 2012 (utan simhopparna)





Mange och jag



Seniors of 2009



Jordyn blev "Rookie of the year"

Gott och blandat

JAg fick ett mail från min religions lärare igår där det stod att han skulle flytta resten av terminen från klassrummet till att bli en online klass! Han har fått nåt underligt virus så han kan inte vara så mycket på lektionerna. Det betyder att jag inte har några fler lektioner då jag sitter och sover! Religionslektionerna är den klassen jag verklgen måste kämpa för att hålla mig vaken, i vanliga fall är jag verkligen ingen lektions-sovare.

ÅRets ABC Party närmar sig - Anything But Clothes (ABC) och det betyder att man ska ha på sig vad som helst...bara det inte är ett klädesplagg!? kan bli spännande, dock har jag inga idéer på vad man ska täcka kroppen med, är det någon som har en briljant idé så får ni gärna berätta det för mig!

Var på IKEA i går och köpte lite svenskt godis och massa sill och knäckebröd och svenska lantchips så vi kunde ha en liten påskmiddag igår ´kväll, det blev super gott och sill är något som mina smaklökar precis har upptäckt, tänk vad de har gått misste om tidigare år.

Tränarna hade gömt påskägg runt hela bassängen som alla fick leta reda på. Men när hela laget sprang runt och leta godis så stod jag i omklädningsrummet och försökte få på mig det där korvskinnet till simdräkt så det fanns inget kvar till mig när jag kom ut,...kul...glupska simmare.

Snart bara tre veckor kvar här i USA innan sommarn, vilket jag inte riktigt får in i mitt huvud. Jag har varit här i snart ett helt skolår! känns som att jag kom hit alldeles nyss! det ska bli underbart att komma hem såklart, men lite underligt att vara hemma en så lång period, samtidigt som det blir underligt att inte vara här på över tre månader...

PS. Vill bara säga TACK! till er som skickat brev och kort och påskgodis (fanny) till mig, jag blir alltid lika glad som ett barn när jag ser ett handskrivet brev addresserat till mig i brevlådan!

hej svej och GLAD PÅSK!


trasiga Fingrar

I morse testade jag en helt ny lazer Racer (för er som inte är simmare är det den senaste tävlings simdräkten) och när man aldrig använt en ny dräkt är den FRUKTANSVÄRT tajt, ni anar inte. Den här dräkten var av den sorten som går ända ner till fötterna. Jag har Aldrig kämpat så länge med att få på en dräkt. nästan 40 minuter tog det och då var den ändå inte helt uppdragen som den skulle vara. Blod svett och tårar var inblandat. Skinnet på knogarna revs bort (vilket jag aldrig varit med om förrut), jag svettades som jag hade ett extra träningspass och jag skrattade så att jag grät, blandat med en hel del frustration. Penelope, en av de andra freshmenen var tvungen att hjälpa mig för att ja överhuvudtaget skulle få dräkten att sitta något sånär som den skulle. 

De brukar töja ut sig efter att man fått på sig den en gång och det hoppas jag verkligen att den gör, det där kommer jag inte orka med varje gång jag ska simma! man vill ju ha lite energi kvar till loppet också.  

Ibland kan man undra vad det är för sport man håller på med egentligen.

Det kändes iallafall riktigt häftigt att dyka i och simma med den. Så det var värt allt slit å svett.


kloka ord







Förenkla Ditt Liv, Få tid Att Leva










Recruit weekend

I helgen hade vi en hel hog med recruits har som kanske ska borja pa ASU till hosten. 9 killar och 5 tjejer, massa folk att halla reda pa. Denna helg var nog varan mest lyckade recruitweekend pa hela aret. Vi hade jatte kul. Vi akte go-kart sa manga ganger att man blev spyfardig men det var sa roligt att jag var helt slut av skratt och adrenalin efterat. Tank er sjalva, ca 40 tavlingsinriktade simmare och ledare som hela tiden vill kora om den som ar framfor och prejar in varandra i vaggarna. Laserdome hann vi ocksa med och det var galet det ocksa, adrenalin, spanning skrattacker och panik nar man sprang rakt in i nagon fran motstandarlaget. Dar emellan hann vi med massa atande (saklart, recruitweekends handlar typ bara om att ata hela tiden speciellt om man ar recruit) tranande och bollspelande.

En och en halv svensk hade letat sig hit till ASU denna helg, och lyckligtvis bestammde sig bada att borja har till hosten!! det kommer bli varsta svensklagret har nasta termin. Jesper Akesson fran SK Ran och halvsvensken Erik  (som kan svenska men bott storre delen av sitt liv i LA) kul! Redan nu, tva dagar efter, har 9 utav de 14 som var har skrivit pa att de vill borja till hosten, sa uppenbarligen gjorde vi ett bra jobb att overtala dem att komma hit.

over and out


Mexico City

Nu har jag kommit tillbaka från mexico. Det var en bra helg men lååång som sjutton. jag åkte från huset ja bodde i klockan 6 på morgonen och kom hem vid tio elva på kvällen, då var man lagom mör vill jag lova. passen tog aldrig slut! Vi låg och tog en tupplur under en palm på gräsmattan mellan passen. Men jag är väldigt glad att Nick Brunelli följde med och tävlade ananrs hade jag haft fruktansvärt långtråkigt under dagarna. Han är lite rolig, Jag utmanade honom och sa att han aldrig skulle klara av att klättra upp i ett träd på området. Det skulle jag aldrig sagt. Han tog sats och försökte komma upp till grenen som satt en BRA bit ovanför marken. Gång på gång försökte han och efter varje misslyckat försök vände han sig till mig och sa " I can do it, I promise , I will make it" Det var så kul att titta på, han ville inte ge upp, men tillslut fick även han se sig besegrad av trädet. En person som verkligen hatar att förlora, det är väl sån man måste vara för att bli riktigt bra.

Tävlingen gick väl okej. Tydligen så låg poolen på hög höjd så det mesta man tog sig för blev en väldig ansträngning med syrebrist och hög puls som resultat. Men bra träning blev det iallafall.

Mitt 100bröstsim var planerat att gå klockan 12:30 men vid 11:15 kommer en av tränarna springande till mig och ropar "du ska simma om tre minuter rebecca skynda dig och spring" ja trodde inte ett ögonblick på vad han sa, skulle dom ligga över en timma före shemat? men det visade sig vara sant så jag lämnade mellanmålet jag satt och åt, kutade ner till min väska och tog första bästa baddräkt och en badmössa, bytte om på något kontor på vägen och kom springande ut på startbryggan när de började vissla på mitt heat, då hade jag fortfarande inte satt på mig badmössan. Lagom till "take your marks" kom jag upp på pallen och kastade mig iväg. Ja det är ju en erfarenhet det med.

På söndagen fick vi en halvdag ledigt och då passade jag på att träffa två mexikanska vänner som jag inte har sett på ett par år! så otroligt kul att se dem igen, vi åt riktig mexikansk mat och tog en snabb sightseeing tour på stan och fick se blanda annat en Aztekisk ritual dans!  Alltid kul att faktist få se något av landet man är i annars brukar de mest bli hotellrummet och poolen man ser.



Mamey, Jag och Andrea, mina mexvänner som jag inte sett sen jag var 15 år!


       
Aztek dans                           vårat tupplurs ställe

RSS 2.0