I want Kettbelle!

Många här gör sina tappra försök till att lära sig några svenska ord och uttryck. Min simhoppande vän Chris är otroligt bra, jag är riktigt imponerad av hur snabbt han lär sig och ibland kommer han och håller en liten "konversation" på svenska som dock tar slut väldigt tvärt när han inte vet vad han ska säga efter att han svarat på om hans dag var bra.

I går var vi några som lagade mat ihop och när vi höll på att bestämma vad vi skulle äta säger plötsligt Constantin (från österrike) att han vill ha "Kettbelle!"
Jag tittade väldigt frågande på honom och funderade först på om det var någon österrikisk rätt han pratade om innan jag förstod att det var Köttbullar han menade! "Yes, that was what I meant, Shottballe" svarade han då. Jag trodde att jag skulle dö av skratt för hans försök blev bara värre och värre!!





Chris Panasella our "third roommate" 
    

tom brevlåda...

Det enda jag får i brevlådan är reklam (antalet reklamblad i USA är 10 dubblat jämfört med i Sverige) och en massa papper från mitt internetbolag (som jag bara har haft problem med sedan jag flyttade in här, vi har bott här i tre månader och har fortfarande inte ett ordentligt abonemang) Det är alltså inte särskilt roligt att gå till brevlådan längre.

såå det skulle vara jätte kul och glädja mig väldigt mycket om det damp ner ett brev från någon där hemma någon gång =) jag tänkte att ni kanske har glömt min adress så här får ni den igen:

E. University Drive apt. 203
1975 Tempe, Arizona
USA



IKEA - home sweet home

I helgen var jag, Johanna och Elina på IKEA igen. Man känner sig verkligen hemma när man är där! jag åt "swedish meatballs with gravy and lingonberries" och gick runt å njöt lite åt alla svenska namn på möblerna och för att jag fick se lite Å, Ä och Ö i orden man läste.

Efter att vi gått igenom hela IKEA labyrinten och köpt lite mer grejer än vad som egentligen var planerat så kom vi till det bästa - den Svenska "mataffären"!!! Där finns det allt från herrgårdsost till ballerina kex och riktig Musli. Jag köpte en påse bilar och lite marabouchoklad - Ohhh så gott!



Det här gjorde min dag i lördags! (jag är lättroad vet ni)


Nu har alla tjejerna utom jag och Elina åkt iväg till Pac-10 som är våran Conference. (Tur att Elina är kvar här med mig)Det är vääldigt tyst i omklädningsrummet och väldigt tomt i bassängen. Men jag får ha alla simmarkillarna för mig själv!....det är jag och 15 killar här jusst nu. Killarna toppar för fullt så jag ser dom inte så mycket iallafall eftersom jag tränar på. Men jag har ju Elina och min marabouchoklad så jag ska nog klara mig.

För att muntra upp er lite i Kalla Sverige



Det här klippet kan jag titta på hur många gånger som helst och ändå skratta lika mycket varje gång!
Den här killen har precis varit hos tandläkaren och fått lustgas!






"Is this real life?"

Valentine's day upp över öronen


 


Glad annandag alla hjärtansdag på er! (citat av José Egana)





Här har de tagit i och fixats inför alla hjärtans dag så att de nästan spricker! Det är proppfullt med ballonger och blommor i mataffärerna, klädaffärer har Valentine's sale och de finns till och med Matprogram på TV tillägnat alla hjärtans dag!?

Min hjärtedag bestod av årets sista dualmeet i 25 METERS bassäng mot University of Arizona. De har ett grymt lag med en hel hög med OS simmare och National champions så vi hade inte så mycket att komma med mot dem. Jag blev islängd på 100bröstsim lite snabbt utan direkt förvarning och fick simma utom tävlan. Simmade rätt bra och fick iallafall ett tävlingslopp i kroppen, alltid bra. Kändes helskumt att simma i 25metersbana igen nu när man äntligen lärt sig hur långt 25 yards är (det är va de tävlar i här) Tävlingen gick utomhus och solen hade tagit rätt bra på oss allihopa vilket visade sig genom knallröda ansikten och Glasögonbränna på de flesta.

Vi som inte skulle gå på romantiska middagar på kvällen gick på bio och åt middag ihop, det var mysigt så jag hade en bra hjärtedag!



Om tre veckor är det spring break och min kära mor kommer hit och hälsar på!! ska bli otroligt roligt, Can't wait!!!


....

mycket mycket mycket i skolan jusst nu, inte roligt....man är så trött hela tiden.

Jag får ganska ofta frågan om vad vi äter för slags mat i Sverige. Hur ska man egentligen förklara svensk mat om man ska generalisera det? vi äter ju mer än bara köttbullar med lingonsylt?




Såg inte det här fruktansvärt gott ut?!



Har du det tufft och jobbigt?





Hantera alla stressiga situationer som en hund:



Om du inte kan äta det eller leka med det,



bara kissa på det och gå din väg. 
 



 


SUPER BOWL!

Jag har ju inte berättat om Super bowl som var i söndags! Super Bowl är det största man kan spela som amerikansk fotbollsspelare och kanske den största sporthändelsen i USA i år!! Det är bara två lag som spelar Super bowl finalen och i år var ARIZONA CARDINALS ett av de lagen som tog sig dit! Första gången på 30år. Riktiga Underdogs var de.
Jag tror hela Arizona stod stilla under de timmar matchen pågick. gatorna var tomma och alla teveapparater på alla restauranger var på (det är verkligen galet stort det här att Cardinals är med Super Bowl, känns som Sveriges insats fotbolls VM -94). Jag, Elina och Johanna och några fler var på en bar och tittade.

Jag tittade på matchen den första kvarten och de sista tio minutrarna. När det är 3 minuter kvar gör Cardinals en touchdown och vi leder, helt galet vilket liv det blev, världens stämning, många trodde nog att vi vann då! men NÄ, när det är 30sekunder kvar av matchen går Pittsburgh om oss --> stämningen tokdör och de få Pittsburgh fansen som vågade sig ut för att heja på motståndarlaget när de befiner sig i Arizona var lite väl nöjda. Man riktigt kände hur hela staten Arizona satt knäpptyst och deppade.... Jag lärde mig iallafall massa regler för amerikansk fotboll och det är ju alltid något.
Så nära!! nu får vi kanske vänta 30år till Innan Arizona Cardinals är i Super bowl final igen.




SÅ här såg folk ut när vi gjorde vår sista touchdown och tog ledningen

Lite bilder

Calle ville se en bild på hur mycket folk det var på campus , det var lite svårt att ta kort på men här är ett försök iaf. Precis innan jag ska in på min religionslektion. Min lärare är inte den mest intressantaste att lyssna på. Han har keps på sig när han håller föredrag så vi ser aldrig hans ansikte riktigt och han sitter alltid bakom sin dator och tittar på sn powerpoint och verkar prata till datorn istället för till oss. I torsdags var jag riktigt trött från morgonträningen och sjönk ner på en stol långt bak i salen. Efter tappert kämpande i en halvtimma där jag försökte hålla ögonen öppna och förstå vad läraren sa, somnade jag vackert in till hans monotona röst. Första gången i mitt liv jag somnar på riktigt på en lektion...men oh så skönt det var! 



Min mamma skrattade gott åt de låga cykelsadlarna och ville gärna se en bild på det, här får du det. Det här är Julia, en freshman i simlaget, ser inte särskilt bekvämt ut.






RSS 2.0