Dopingtestad

Igår när vi precis börjat träningen dök det upp två människor från FINA (internationella simförbundet) som ville dopingtesta mig, Trots att jag vet att jag inte stoppat i mig något man inte får så började jag ändå rannsaka mitt minne på vad jag egentligen ätit och druckit den senaste veckan. Eftersom vi precis börjat träningen ( som varar i tre timmar) plus att jag inte kände för att gå på toa, så fick de stackars FINA människorna sitta och vänta i två och en halv timma. Jag fick lite dåligt samvete, men jag antar att de är vana och de fick ju iallafall sitta och glassa lite i solen.

Jag vågar knappt äta någon medicin eller ta någon nässpray alls här borta för jag har ingen aning om vad som finns i det. Hemma vet jag vad som är okej och inte. Jag kollar alltid på varenda medicinsk grej jag stoppar i mig om det är några konstigheter i, lite småjobbigt men det är det värt.
Jag kanske får lära mig "röda listan" utantill eller något för att göra det hela lite enklare.

Kändistätt i poolen

Idag när vi kom till träningen möttes vi av bland annat Katie Hoff (för er som inte är simmare så är det en världssimmerska som har världsrekord och OS-guld, född 1989) och några andra amerikanska landslagssimmare. Alla i vårt lag blev såklart väldigt nyfikna och kunde inte låta bli att smygkika när hon simmade och undra vad hon gjorde i vår bassäng?! Det disskuterades många olika orsaker bland simmarna. Allt från ett Photoshoot för Speedo brevid en kaktus, till att hon var på läger eller att hon bara ville ut och rasta sin hund ute i världen. För hon hade med sig en liten lurvtuss på bassängplan.

Dessutom skulle Ryan Lochte ha kommit och tränat också, men till alla tjejers besvikelse kom han aldrig. (Ryan Lochte är troligtvis simmarvärldens mest eftertraktade man). Vissa blev väldigt mycket mer uppspelta än andra beroende på hur kändiskåt och dreggla-över-het-simmareaktiga de är, (det finns några extremister i laget och bland high school tjejerna som tränar efter oss)Jag tror iof inte att någon ändå tycker att det är värt att åka till bassängen 5:30 imorrn bitti då de ska träna igen...(annars är det väl lite illa)

de var iallafall I arizona för något möte med sponsorer, US Swimming och agenter. ( måste vara jobbigt att vara kändis.. ;) )

Det gar ganska bra nu

Hemma fran Long beach, havet och Californien. Skolan har borjat och vagarna ar fulla med bilar och jag maste kryssa mellan alla manniskor pa min cykel nar jag ska nagonstans pa Campus. Jag tycker det ska bli ganska kul att satta igang med skolan igen och testa alla nya klasser jag har. (denna motivation for skolan haller val i sig si sa dar en vecka eller tva kanske)

Tavlingen i long beach gick bra! 200brost gick inte sa bra, fick en kallsup efter 100m och holl pa att do av syrebrist de efterfoljande 15m sa det blev inget bra slutreslutat pa det. Daremot fick ja en fin fin revanch pa 100brost. 59.96, Forsta gangen under minuten och jag slog mitt eget svenska rekord. kul!!

Igar tilltradde Barack Obama som president vilket jag inte tror att nagon i varlden har missat. Folk i Arizona ar valdigt hoppfulla och tror mycket Obama. Jag stod i cafeterian i skolan och tittade nar han nervost tappade bort sig under presidenteden. Det var helt proppfullt med folk som ville fa en plats och titta pa nagon av TV apparaterna och nar de meddelades att Obama nu anses som Amerikas President borjade alla jubla! Det var ratt haftigt att se faktiskt.

Long beach

Äntligen ska ja få tävla igen! JAg tävlar bara några få tävlingar i år så det gäller att ta vara på tillfällena jag får. Just nu sitter jag på ett hotellrum i Long Beach California. Poolen som vi ska tävla i ligger bokstavligt talat PÅ stranden! Så idag efter att jag simmat in lite gick jag ut och satte mig på stranden. Det var perfekt värme så att det hettade i skinnet men jag kunde fortfarande sitta i shorts och linne utan att bli för varm. Det var månadens "guldstund" tror jag. Jag har inte sett havet på över 6 månader och det var så otroligt skönt att bara sitta där.

   
Inte så tråkigt va?

Ständigt hungrig

Jag har pratat förrut om att jag alltid äter en massa och ofta är hungrig eftersom vi tränar så mycket. Vår träning är mellan 1-4 på eftermiddagarna och det är precis när det är dags för mellanmål i min kropp, vilket gör att jag nån timma in i träningen blir sjukt hungrig! Vilket jag ibland också påpekar för de andra när det börjar lukta grillat kött från någon av restaurangerna i närheten.

Adriana kommenterade min ständiga hunger häromdagen:

"I'm so jealous at you, cause you can still eat how much you want! Sometime you will get to a certain age when even the smell of Broccoli will make you gain weight"

Svenskar = bönder?

Några av tjejerna i laget frågade vad svenskar tycker om amerikanare. Jag var så ärlig jag kunde och en av tjejerna, Brett, blev väldigt förvånad över vad vi tänker om amerikanare medans en annan tjej, Shanna, skrattade och höll med om allt jag sa. Efter min redogörelse var jag såklart väldigt nyfiken på vad amerikanarna tänker om om svenskar. Det här är vad ja fick höra:

Svenskar är

Stora och starka
Använder stereoider
blonda
blåögda
Alla heter Hans!? (Varför Hans av alla namn som finns i Sverige)
flätor
Alla kvinnor har traditionella klänningar (folkdräkter)
Det finns inga städer
Alla bor på landsbygden
Det är grönt överallt
Alla jobbar som bönder
De dricker för mycket
Fredliga
Stängda människor


världens längsta träningspass


Första veckan av hård träning är äntligen över! För varje dag som gått har jag blvit segare och segare och legat djupare och djupare i vattnet idag kändes det som att jag bokstavligt talat låg på botten och krälade fram. Efter denna mardrömsvecka skulle vi avsluta med en "rolig" dag.

7-9 mjölksyra träning
9-10 bålstabilitetsträning
10-12 Lagtävling som bestod av att vi skulle få ledtrådar och ta oss still ställen runt på campus. Tävlinginriktade som vi är ville vi alla vinna så självklart sprang vårt lag runt hela tiden!? Och självklart var stationerna vi skulle till på fem olika sidor av campus så vi fick springa fram och tillbaka över hela området. ASU Campus är stort!. En station låg uppe på 
ett Berg som ligger precis brevid poolen, så det var bara att klättra.
Efter denna springpärs hade vi tränat i ungefär 5 timmar!? Gissade vem som stupade i säng när hon kom hem?

 
Utsikten var iallafall fin uppifrån berget. Hade varit kul om man hade hunnit njuta lite av den när man ändå tagit sig ända upp. Men jag tog lite kort i förbifarten för jag lär ju inte klättra upp där i närmsta taget.

små cyklar

Amerikanare har för vana att ställa in sin sadel på cykeln så att den är väldigt väldigt låg. Det ser ofta ut som de cyklar på en på tok för liten barncykel då knäna så gott som slår i hakan när de cyklar och benen förblir böjda när de trampar. Elina har definitivt inte följt denna amerikanska trend utan har sin sadel på ett väldigt högt , stolt och svenskt vis vilket alla amerikanare tycker är jätte roligt och de skrattar ofta åt henne men vi skrattar ofta tillbaka åt dem för de ser fruktansvärt löjliga ut!  


Nytt år!

jag trodde att mina tio dagar i Sverige skulle bli fullspäckade och stressiga så att jag skulle komma tillbaka hit och vara helt utmattad. men så blev det inte alls! Jag har haft ett väldigt återhämtande jullov och varit med min familj mer än jga varit på väldigt länge. Återhämtande simmässigt blev det också, vilket verkligen behövdes. Jag var lite lagom trött på simning innan jul men nu är jag på topp igen och tycker det är riktigt kul att träna på hårt!!

För några veckor sedan blev det klart att jag INTE kommer få tävla collegetävlingar i år. Fråga mig inte varför jag jag vet inte exakt, NCAA har så många konstiga regler och bestämmelser som ingen verkar förstå till 100%. Tråkigt är det iallafall men ajg kommer få tävla några FÅ andra tävlingar iallafall. Jag ska till exempel åka till Long beach i Californien om två veckor och det känns inte helt fel det heller. Nu blir det kanske två tre tävlingar på hela våren och det känns lite jämfört med vad man är van vid.

När jag kom tillbaka till Tempe var ELinas mamma och syster här och de hade hunit med att köpa EN SOFFA!!! ÄNTLIGEN har vi något att sitta på! vi har levt utan soffa i nästan ett halvår och det har sett rätt tomt ut i vårt vardagsrum. Jag var som ett barn på julafton när jag såg den! =) De hade också köpt en del anant smått å gott till lägenheten allt från en potatispress till en hushållspappershållare och några tavlor! småsaker man inte tänker på men alltid använder någon gång.



Broadway musikalen "Lejonkungen" kommer till Tempe och jusst nu håller vi på att mixtra med att få biljetter dit. Kan bli en riktig musikal vår för mig, Både  musikalerna Rent och Chicago och Aida (frida, den skulle du allt vilja se tror jag =)) kommer hit i vår =)

Nytt år och vår vilket betyder att det är "ljust, ljusare ,ljusast både i livet och vädret utomhus.

RSS 2.0