NCAA Championship

På plats i Austin, Texas sedan igår! Nu är det bara Äta gott, sova gott och ha massa kul med tjejerna innan det är dags att¨racea järnet på torsdag!!




ASU's Women's NCAA team 2011



Vår vän James

När vi minst anar det dyker James upp i vårt hus, han kommer in på alla möjliga sätt, via garaget eller så hoppar han över den två meter höga muren till vår altan. Hälsar lite och kryper sedan ihop antingen Under Elinas säng, I min säng eller på stolen brevid Johanna när hon pluggar.

Jag har aldrig riktigt gillat James, för han ska alltid komma in i garaget när man har som mest bråttom, Plus att han en gång Kissade på min väska när han råkade bli instängd i garaget. Fram tills igår.

Igår var jag ensam hemma och satt och pluggade i vår soffa.. Helt plötsligt dyker James upp, stryker sig mot mina ben, kliver över mina böcker för att få uppmärksamhet men avslutar med att lägga sig bekvämt på en filt på soffan...Då smälte till och med mitt iskalla hjärta och jag har nu accepterat honom som en återkommande gäst i huset.








NHL

Igår var jag på min första hockeymatch någonsin! NHL match med Phoenix Coyotes (ja, vi har faktiskt ett rätt bra hockeylag mitt i öknen). Min kompis pappa hade en "luxury suite" med sitt företag och jag hade tur och fick smita med på en match med bästa utsikten.

Jag som är måttligt insatt i ishockey hade ingen aning om vilka de skulle spela mot och blev rätt exhalterad när jag upptäckte att de skulle spela mot Vancouver Canucks, för vilka spelar inte där om inte självaste Daniel och Henrik Sedin och Mikael Samuelsson!

Det fanns även en svensk med i Phoenix Coyotes så vi var väl representerade på plan och även i publiken då jag såg någon vifta med en svensk flagga i folkhavet. Matchen slutade 4-3 till Vancouver efter förlängning.


Pamela och jag i vår Luxury suite



Coyotes i svart/rött och Canucks i vitt/blått




En svensk representant i publiken =)








NCAA - startlistan ute!

Häromdagen kom den slutgiltliga startlistan till årets NCAA ut och det visade sig att vi kvalade med vårt 4x50 medley lag på tiden vi gjorde i vårt extralopp, trots att den var 7 tiondelar långsammare än vad vi gjorde först! Vi kom med som sista lag - ibland ska man ha tur.

Detta betyder att ASU skickar ÅTTA simmare och 2 lag, 4x50 medley och 4x100 medley!!

Det är helt otroligt och jag kunde inte sitta stilla när jag såg startlistan. Vi ökar delatagar antalet med 100% från förra året då vi var 4 simmare. Nu är det bara att hålla tummarna för simhopparna som kvalar nästa helg!

För er som är lite förvirrade av vad det här NCAA är så kan jag förklara att det är Nationella Collegemästerskapen. De 30 bästa i varje gren, 15 bästa lagen från hela landet kvalar in och får tävla. Så ni kan tänka er hur svårt det är att komma med. Att ens kvala till tävlingen är riktigt stort. I år krävdes det till exempel en tid (omräknad till kortbana meter) under 1.08 på 100 bröstsim för att ens få ställa upp i tävlingen, den tiden tar man SM medalj på...


Jag är jusst nu rankad 3a på 100 bröstsim inför tävlingarna...!







Conference Recap

Årets Conference var den mest intensiva, mest energifyllda och energikrävande tävlingen jag varit på och det går bara att förstå vilken upplevelse det var om man var där själv.
Vi har ett underbart lag som gläds åt varenda liten framgång en simmare har, varje simning är viktig oavsett om någon simmar försök på 500 frisim eller A-final på 100 bröstsim, det är det som gör tävlande för ASU så häftigt!

Pac-10 är en av de tuffaste Conferences i hela USA och ASUs framfart i vattnet uppmärksammades av alla!


100 bröstsim -
Svenskt, personligt, slog ett 16 år gammal skolrekord med en hel sekund och vinst för andra året i rad! Att få gå i mål som jag gjorde och dela glädjen med 18 överlyckliga tjejer bakom min startpall och fem tränare som hoppar och kramar om varandra av glädje är obeskrivlig och gjorde min seger värd så mycket mer!






















200 bröstsim -
Vem trodde att jag någonsin skulle lära mig simma 200 bröstsim? Men pers med 2 sekunder blev det 2.10.81 och en fjärdeplats!! Förra året blev jag 14e. Att jag missade bronset gjorde inget för min lagkamrat Jordyn fick det och det gjorde henne så överlycklig så att hon inte visste vart hon skulle ta vägen!!




4x100 medley - Skolrekord med två sekunder, en tredjeplats och kval till NCAA (nationella collegemästerskapen - BIG deal!) Vi slog lagen från Stanford och University of Arizona som båda är rankade topp fem i landet - Riktigt Stort för oss!!




Elina - Elina blev 2a på 1m, 3m och 10m i helgen!

Efter Conference är man helt slutkörd av all spänning, hejjande och simmande. Sista natten kunde jag inte sova en blund för att jag var så exalterad över hur fantastiskt bra vi simmade! Men när jag sedan kom hem sov jag 12 timmar i sträck.

 

 


RSS 2.0