Militärläger? Collegesimning?

Jag som trodde att det var min syster som låg i lumpen och inte jag!
vi började träningen ida... 

Jag är van vid att köra styrka själv eller med cissi, här var vi, 35 simmare, tjejerna iklädda gula tröjor, killarna vinröda, vi fick ställa oss på ett långt led med alla oss freshmens i mitten så styrketränaren kunde ha extra koll på oss. Hon försökte verkligen visa att vi skulle ha respekt för henne, vilken vi snabbt fått, hon är nästan läskig så här i början när hon med hela handen skulle förklara hur tränigen går till, "de här får ni inte göra och de är förväntar jag mig av er, eller inte förväntar, KRÄVER var det mer som. Vi körde allmän styka med egna kroppen, olika serier .
Var det en enda av oss 35 personer som ens tänkte tanken att fuska eller inte klarade en övning, var för långsam mellan övningarna eller gjorde något fel, blev det gruppbestraffning och vi fick göra om hela serien från början.  Mellan serierna skulle vi SPRINGA fram till henne så hon skulle kunna förklara nästa serie.
Efter varje benböj/situps (massa statiska övningar) eller vad de nu var vi gjorde var vi alla tvugna att skrika i kör " ONE....TWO....THREE"  Ingen rast ingen ro, upp med vikterna ner med dom, nästa övning, One two three, svett svett och FEM coacher som gick bakom oss och kollade så att alla hängde med, gjorde rätt och inte fuskade eller gjorde fel.
Det fanns inte ens en tanke på att man skulle klaga eller ge ifrån sig ett enda ljud som inte var stön under dessa serier "DON'T TALK!!" fick man höra då. Om man jämför detta med landträningarna i täby där de kommer klagomål efter en situps så är täbystyrkan rena barnleken. (No offence men vi är rätt duktiga på att klaga där hemma eller hur)
Ingen gav sig heller, inte ens chans att man ens tänker tanken på att ge upp (måste ju säga att jag tänkte det flera ggr men aldrig att ja skulle gett upp på riktigt) alla körde allt även om tjejen brevid mig grät när hon gjorde en av de sista statiska armhävningarna. Hade vi kört ett enda varv mer än vi gjorde så hade jag spytt, Länge sen jag var så här trött, kommer knappt ihåg, de är gärna något man förtränger. ( det du jörgen, nya nivåer av trötthet var det va?)

Simmarna här är dock grymt bra på att hejja och pusha på varandra, "GO DEVILS", come on you can do this!, good work Rebecca, you can do it!" osv! En av coacherna kom och gav mig en klapp på ryggen mitt emellan serierna när jag snappade upp två sekunder i avslappnad liggande ställning. Man klarar så otroligt mycket mer när man får höra sånt, också väldigt annorlunda från Sverige.

Som sagt är det Militärläger eller collegesimning jag håller på med?!

Det här var styrketräning nr ETT! ingen av oss har egentligen tränat på flera veckor, på fredag är det dags för exakt samma serier igen...!

Simningen var väldigt lugn och skön iaf, tack för det! Jag råkade sträcka mig i ryggen under styrkan, vår fysioterapeut gav mig såklart is och satte fast det med gladpack, IS är bra till alla skador i USA, jag vet inte riktigt va jag tycker om det.

nu ska jag sova, försöka kräla mig till sängen för min stackars kropp vill inte riktigt vara med jusst nu.

Hajpad!

har precis haft sociologilektion som verkar vara en riktigt härlig klass, Läraren är danska och hel flummig och rolig, alla skrattar och disskuterar jätte mycket! 130pers i klassen, det var väldigt intressanta disskutioner också!
På något underligt sätt träffade ja en svensk tjej i denna klass, jag såg på henne direkt när hon kom in i klassrummet att hon måste vara svensk, underligt att man kan se sådant på människor. Vi stod och pratade och tjattrade i nästan en timme efter att lektionen slutat, Hon är från stockholm och det visade sig även att hon varit tillsammans med en av mina kompisar i sverige, världen är ju allt bra liten ibland.

När jag sedan kom hem lyckades vi hitta connection till internet så nu sitter vi å snålsurfar så mycket vi bara hinner innan uppkopplingen bryts!

Inatt spöregnade det! kan ni tänka er det mitt i öknen!? jag var överlycklig haha. Monsunregn faktiskt!

Till Råga på allt så har dagen idag varit molnig och perfekt temperatur, vi har träffat hela simlaget, haft jätte kul och det känns jätte bra och simma!

på fredag är de sleepover med tjejlaget, lördag är de football game och söndag ska vi på någon "åka på floden grej" Plus att Elina ÄNTLIGEN kommer hit på fredag! Elina är min andra roomie, simhoppare från sverige som varit på OS och faktiskt tog sig till en OS final! =)

Så jag har helt enkelt haft en riktigt super bra dag! som jag bara ville dela med mig av! 


First day of school

Igar hade jag min forsta dag i skolan, jag trodde jag skulle ga vilse pa detta enorma campusomrade men det gick faktiskt riktigt bra!
Jag ar placerad i en engelskagrupp for internationella studenter, den bestar typ av mig tio kineser och en fransman som inte forstar vad jag sager. Min larare pratar extreeemt langsaaamt saa att allaaa ska forstaaa, vilket gjorde mig en aning frustrerad, sarskilt nar en av de andra sa till att de tyckte hon pratade for fort,  det kan bli spannande =)

Sen har jag tva lektioner som ar helt onodiga, den ena ar hur man ska lyckas som en "student-athlete" pa den har skolan och den andra berattar om ASU pa alla satt och vis, pa den ena lektionen fick vi en kalender som vi maste fylla i extremt nogrannt och sedan lamna in en gang i vecka och visa att vi kan skriva ner alla laxor vi har =).

Ikvall har jag sociologi och imorrn har jag women studies, de ska bli ritkigt kul faktiskt!

Jag traffar massa nya manniskor hela tiden och jag har ingen koll pa vad de heter och vart va traffade dom, men tydligen har de lattare att komma ihag vem jag ar, for idag traffade jag en kille i telefonaffaren som till och med kom ihag mitt efternamn och KUnde uttala det, (det ar det nastan ingen som kan har)

Idag har vi vart forsta mote med hela simlaget, ah ja kan knappt halla mig fran att borja trana! jag har smygsimmat lite grann men imorrn satter bade styrketraningen och simtraningen igang och jag har hort att styrketranaren kommer kora skiten ur oss i borjan!!!

Imorrn far vi forhoppningsvis internet hemma ihuset och jag har fatt fragor om hur mitt hus ser ut, bilder kommer sa fort mitt rum ar klar och internet ar igang!

Adress och telefon

Jag har nu en fast adres om någon vill skicka ett brev eller nåt sånt (hint, hint)....

615 S. Hardy Apt 37
85281 AZ
USA

Telefonnummret kan ja tyvärr inte än..

Utkast: En vecka ...

En vecka har jag varit här nu, känns som mycket längre för jag har gjort så himla mycket under den här veckan.

Nu har jag träffat de andra simmarfreshmen vi är åtta tjejer och tre killar, Vi kommer nog ha jätte kul när vi väl lär känna varandra, några av dom är rätt galna, haha kan bli kul!

Under Student orientation som har varit i tre dagar har vi träffat alla incoming freshmens från alla olika sporter, ca tio st av oss är internaitonella men jag har bara träffat två än så länge. Nästan Alla är födda 1990 så jag känner mig en aning gammal i det sällskapet. Vi fick lyssna på massa föreläsningar som iof var väldigt bra och intressanta men...dom prata 70 000ggr om alkohol och droger så jag blev alldeles trött på det.

De andra har börjat flytta in i sina dorms. Där är det som att vara på ett CISV-läger, korridorerna är utsmyckade och alla går emellan varandras rum. På ett sätt hade det varit kul att få bo där för man lära känna så mycket folk, det blir en bra gemenskap, å andra sidan är de riktigt skönt att kunna gå undan för sig själv och kunna laga mat!!!!! så jag tror ja har det bäst som jag har det. Jag åt min första hemmalagade middag i torsdags! ohh så gott det var, ja har varken hunnit eller kunna laga tidigare, men nu har vi fyllt kylskåpet! och vårt hem börjar se mer och mer ut som ett hem istället för en lagerlokal med pappkartonger och tomma utrymmen. 



Vi var och nattshoppade på "Target" i förrigår natt. De höll öppet bara för ASU studenter och jag shoppade massa grejer till vår lägenhet. De va helt sjukt mycket folk och och alla skulle handla samma saker, ni kan ju tänka er hur det blev! men de va kul! Hela dagen idag har vi skruvat å byggt ihop ännu mer ikeaprylar, jag är Mästare på Ikeagrejer nu, fast be mig inte om hjälp ja e så trött på för små skruvar och träpinnar.

Fotbollslaget hade en träningsmatch mot sig själva häromdagen, har aldrig sett sånt på riktigt så ja tänkte att de skulle vara kul, det var massa folk på läktarn (för en träning!!) alla hade gula ASU tröjor på sig och cheerleaderna på planen skrek
"Arizona arizona arizona state" å såklart fastnade den på hjärnan på två sekunder, Jag kan bara föreställa mig hur det är på en riktig match sen, första Matchen är nästa lörda! I WILL BE THERE!! 



En liten fundering: anses cheerleadning vara en sport?


Igår kväll var det Toga party! tydligen visste inte alla om att det var Toga tema så de va bara hälften som var utklädda, helt otroligt vilka kreationer endel kommer på att man kan göra av ett lakan. Massa folk var det där, säkert 60pers, på en hemmafest! här är några bilder..
 
                    

Klänningarna i mitten är alla gjorda av bara ett lakan!



Grattis pappa!

Vill bara passa på att säga grattis till min pappa som fyller år idag den 20`Augusti!
 han  börjar nu närma sig en respektabel ålder =)

 


Nyinflyttade!!

Nu har vi antligen fatt flytta in, efter massa krangel me Trudi's pengar, sa jag fick lagga ut massa, och forflyttning av stora madrasser, svett svett och en enda stor rora!
Trudi och jag satt hela eftermiddagen igar och skruvade ihop Ikea sangar och bord och stolar,. det var....intressant. Det visade sig anda att jag hade nagon pryl som var fel till min sang, sa ja fick sova pa golvet.
sa skont att ha ett eget stalle, jag har verkligen en egen lagenhet! det ar ju helt sjukt. man marker snabbt att man ar van vid att det mesta alltid finns hemma, vi har inte ens tval till handerna sa vi anvader shampo istallet.

Vi har iaf dom skummaste grannarna, en kvinna med massa barn och ett av barnen bara sprang in i var lagenhet trots att ja forsokte hindra honom och sprang in i alla rum!? Jag fick springa efter och fick LYFTA ut honom, senare under kvallen forsokte samma unge oppna dorren igen, men vi laser sa fort vi gar in eller ut.

Jag har fatt i ordning i min walk-in closet iallafall, nar jag hool pa och packa upp upptackte jag att min kara lillasyster hade smygit in ett brev och ett fotocollage till mig bland alla mina klader!! jag blev sa otroligt glad och forvanad, ni som kanner mig vet ju hur kanslosam ja kan bli av sana dar grejer =P Du ar allt bra fin du lille syster!

Vi har tyvarr inget internet hos oss forrans ONSDAG nasta vecka!! da far ni se bilder pa vart pa utsidan valdigt fula hus, men det ar ju insidan som raknas (eller hur cissi?) och den ar fin.

Nu ska vi ivag till nast punkt pa var fixarlista, saga till i receptionen att vi har myror i koket! not nice at all...

tre dagar..och ja tänker redan på engelska

ja det är sant, ja tänker redan på engelska...man faller in i det så himla fort, men ja försöker hålla mig borta från uttrycken "I'm so excited" och "it's awesome"

Det är verkligen massa som ska fixas under det här få dagarna innan Student orientation börjar, Då vi får massa info och rundvandringar och sånt. Hälsoundersökning och val av kurser idag tex.  Jag fick en BUNT papper där ja skulle fylla i frågor om allt från om ja har haft mässlingen till om ja har använt konstiga metoder för att gå ner i vikt eller om ja gått runt å tänkt på att jag vill döda en annan människa!?
Hur som helst kan man få all tänkbar hjälp på athlete health center, som bara är för idrottare!
När jag satt i väntrummet så gick hela amerikanska fotbollslaget förbi i full mundering, å jäklar vad stora dom är!! dubbelt så långa å nästan dubbelt så breda som jag!



Vill bara visa er att det faktiskt inte BARA är öken här, det här är en liten liten bit av campus området



Jag var tvungen att göra ett matte test idag, Jag som fortfarande är jetlagad och var alldeles tung i huvudet för jag blivit sjuk var inte den brightaste klockan 9 på morronen, det här testet är egentligen sjukt onödigt för alla fuskar, Frankie, som jag bor hos, kom och satte sig brevid mig efter halva testet och svarade på frågorna innan ja ens han läsa klart frågan! och hon gjorde hela min rumskompis test, hmm skumt...

Imorrn är det inflyttning i lägenheten!! wohooO!! Jag börjar känna mig lite påträngande nu när jag varit konstant me dom här två tjejerna sen ja kom hit för fyra dagar sedan, och eftersom dom hjälper oss hela tiden med allt! jag tror vi alla blir väldigt nöjda när vi får flytta in. Vi var och titta på den idag, de blir nog jätte bra, jag får en walk-in-closet kan de bli bättre?

På fredag är de dags för temafest - "toga party" kan bli kul när alla går runt endast iklädda vita lakan...! haha

vi umgås hela tiden med varandra, åker och äter ihop, shoppar ihop, Det är ett hus, Sara's hus där alla hänger, ibland kan vi vara tio pers där och bara hänga med varandra, folk kommer och går lite som dom vill, käkar nåt i kylen, kollar på teven, förvarar sina prylar innan dom flyttar in i sina nya lägenheter! hur mysigt som helst (Frida: det är nästan som i "vänner" , haha)


Måste ju bara visa denna bild också, det är en väska på
rullbandet på flygplatsen ja tyckten den va så rolig!

Pa plats!

Hej alihopa!
nu har jag varit drygt ett dygn har ute i oknen och hunnit samla ihop en massa vuxenpoang och gjort av med massvis med pengar.... 

Pa vag hit traffade jag en kille som kte samma flyg som mig fran stockholm, han visade sig vara en foredetta simmare fran sundsvall och hade haft Jorgen som tranare! han skulle pa high school i Los Angeles, Varlden ar alldeles for liten!!

Nar jag flog in for landning i Phoenix undrade jag  lite vad det var for stalle jag har flyttat till. Det enda jag sag var rodaktig mark och nagra enstaka buskar... Nar jag val kom ner pa marken sa var det inte sa farligt, det ser riktigt vackert ut nar man har alla berg runt omkring sig, och det finns faktiskt palmer och gront ocksa!
Jag och min roomie Trudi och våra nyinköpta cyklar!
 klicka på bilden så blir den stor
Jag och min roomie Trudi och våra nya cyklar

Eftersom vi inte hade fixat nagon lagenhet innan vi kom hit bor jag hos Frankie, en av tjejerna i simlaget. Igar hade vi en riktig fixardag! 
jag kopte  en GUL cykel med jatte stort styre, som de andra tjejerna snabbt och fyndigt dopte till Daisy! Vi [kte runt och tittade pa hus och lagenheter och hittade faktiskt en trea ganska nara skolan och poolen ch nara till manga av simmarna! Det var riktigt bra pris sa vi paxade den pa en gang! jag bara langtar till att fa flytta in.

Sen var det IKEA for hela slanten, och jag kan lova att det ar hit ja aker nar ja langtar hem da kan ja ga runt bland bokhyllan billy och fotoljen ernst hela dagen och ata swedish meatballs with lingonberrys!! Min rumskompis var inte allt for fortjust over lingonsylten...
Vi kopte iaf en sang efter manga om a men, ett koksbord och det viktigaste ur koksutrutningen, 
Nar jag stof och vantade pa att var bil skulle hamta vara stora sanga sa traffade jag pa tva svenskar! som hade arit har i tva veckor och skulle ocksa borja pluga pa ASU, dom hade tydligen kant sig lite ensamma och ville traffa andra svenskar sa vi bytte nummer och ja ska forsoka traffa dom sa snart det gar! riktigt kul att hitta lite svenskar! 

Nu ar det frukostdags, far se om ja hittar nat i kylen dom ater ju ute hela tiden!! skulle jag aldrig orka a hemma frukost som e sa mysigt!!








RSS 2.0