VM Final

ja då var försök avklarat, en aning darrigt efter en veckas väntande men 31.19 blev resultatet och en 7e plats till semifinalen.
I semin sedan på kvällen gick det inte riktigt som planerat simmässigt eller tidsmässigt (31.41) men vad gör det när man lyckas få hundradelarna på sin sida och knipa sista platsen i Finalen. nu har jag en chans till och verkligen inget att förlora. "de e bar å åk"
Finalen simmas imorgon söndag klockan 12:00 svensk tid!
Foto: bildbyrån

Äntligen Tävlingsdags

Imorrn är den Låånga väntan över. Efter två veckor i Singapore och 10 dagar i Kina ska jag ÄNTLIGEN få tävla!

Väskan är packad och benen är rakade, nu är det bara en god natts sömn innan jag får gå upp på startpallen och bränna av en 50a! Det här ska bli kul och vi får försöka avsluta detta VM bättre än det började för svensk del...


So long!




Foto: Bildbyrån



VM Arenan








....Fyra dagar kvar....





In china

Nu har vi varit i Shanghai i några dagar och VM tävlingarna har ÄNTLIGEN börjat!!  Micha var i vattnet redan första dagen och hon simmade som en gudinna! Jag däremot får fortsätta toppa och vila tills mitt lopp som går på Lördag den 30/7. Då blir det till att nattuggla och titta på försöken som börjar 03:00 svensk tid.

Innan tävlingarna började passade några av oss tjejer att utöka svenskheten och konstnärligt måla våra naglar i de traditionsenliga patriotiska färgerna. Snyggt snyggt!


Shanghai och Facebook Detox

Imorrn bär det äntligen av till Kina, Shanghai och VM!!

Kinas regering har blockerat Facebook, Google, Youtube och Twitter...viss panik har uppstått bland några av mina vänner som också ska till Kina i sommar. Livet är tufft utan dessa websidor och nu tvingas vi alla gå tillbaka till stenåldern och MAILA varandra?! eller till och med vara helt UTAN kontakt i tio dagar!! hemska tanke!!


I singapore blir det "Detox" på Tuggummi tuggande och i Kina blir det "Detox" på Facebookande...Måste säga att det nog är lika bra!








Singapore in a Nutshell


Den här tröjan hittade vi i Little India häromdagen. Det är verkligen som ryktena säger, inget spottande eller  tuggummituggande i Singapore. Det säljs inte ens Tuggummi i affärerna till min extremt stora besvikelse då jag är en trogen tuggummi tuggare. Det har helt enkelt varit en "Detox" vecka för mig när det gäller tuggummi. 




Dyrt om man bryter mot lagarna i Singapore


Singapore Sightseeing


Igår var stora sightseeingdagen för mig och Michelle. Vi var helt lediga från träningen och vi började med att försova oss så att frukosten hann stänga. Men tur är det att Starbucks finns rätt över gatan. Efter breakfast on-the-go åkte jag och Michelle iväg till "Little India" och det var precis vad det var - Som att komma till Indien i Miniatyr. Maten, musiken och Indierna, allt fanns där.

 
Micha i Little India


Senare på kvällen åkte så gott som hela truppen iväg på kvälls sightseeing i Singapore. Vi fick se en hel del häftiga byggnade och lära oss både det ena och det andra om landet. Det är kul att faktiskt hinna med att uppleva lite av länderna man har förmånen att besöka med landslaget.En båttur och guidad busstur var super!

 
Marina bay - STORT hotell med en 150m lång pool på toppen!! 



Singapore by night är mycket coolare än på dagen



 
Landslagssimmerskor med för mkt energi?


Chokladfontän

Maten vi får här i Singapore är riktigt bra, men till råga på allt finns det ett helt buffébord med efterrätter som jag faktiskt nästan inte äter av. Den här fantastiska chokladfontänen är dock det enda jag inte kan hålla mig ifrån!! Chokladdoppade jordgubbar till efterrätt? Ja tack!!






Singapore och VM

Efter lite bloggtorka ska ja återigen försöka mig på att komma igång med skrivandet. Men datortiden blir med all rätt väldigt begränsad när man kommer hem till Sverige, där jag varit för att packa om väskan i ett par dagar.

För er som inte visste blev jag, efter en del motgångar där mitt 100m bröstsims lopp på 1.07.58 inte blev godkänt av Sverige (för att det var ett extralopp) trots att den var snabbast i landet och efter att jag slutade på en sjätte plats på världsrankingen på 50 bröstsim (kravet var en 5e placering för att bli uttagen till VM). Trots dessa händelser som utmände mig till "årets Stolpe ut" i världen blev jag till min egen förvåning och glädje uttagen till VM i Shanghai denna sommar!! Det var bara att släppa alla andra eventuella sommarplaner och återigen lägga fokus på VM, vilket är heeelt ok med mig!!

Så nu sitter jag här på förlägret i Singapore och mår bra, äter hur gott som helst och slipar på formen.

"It aint over 'til its over"




På väg till träningen



RSS 2.0