Athlete of the week

Idag fick jag reda på att jag blivit utsedd till ASUs Athlete of the week efter NCAA och det var ju en trevlig överraskning!




Rebecca Ejdervik Named ASU Female Athlete of the Week

Ejdervik raced to a career-best time of 59.90 

March 24, 2010

Women's swimmer Rebecca Ejdervik has been named ASU's Female Athlete of the Week for the week ending March 27th. Her performance at the NCAA Championships, which included a fifth-place finish in the 100-yard breaststroke, allowed her to receive All-American honors. "Rebecca stuck to the game-plan and came out with her best time," said Head Coach Tierney-Walker. "She was excited because not only was it her best time but that she had such a great performance at such a high level."

Sophomore Rebecca Ejdervik became head coach Dorsey Tierney-Walker's first ASU All-American last week. Ejdervik proved to be one of the nation's fastest breaststrokers as she finished fifth at the 2010 NCAA Championships in the 100-yard breaststroke. Her time of 59.90 is not only the sophomore's best time of her career, but it is also good enough for second on ASU's all-time list.


http://thesundevils.cstv.com/sports/c-swim/spec-rel/032410aaa.html



Svenskt Rekord

ojdå, ja kanske ska uppdatera er som inte vet hur det gick i finalen!

Åh va det är roligt att simma final!! Jag stängde av hjärnan, njöt av simning och simmade med ryggmärgen.

59.90 - Personligt och Svenskt Rekord!

Jag slutade på en femteplats vilket är helt okej. Hon som vann, Annie Chandler från University of Arizona, slog NCAA rekord och det blev massa ståhej. Det kändes dock skönt att veta att jag slog henne på Pac-10 för några veckor sedan.

200bröst är inte värt att nämnas för min del tyvärr
Elina blev fyra på 10m - kul att kunna dela glädje med sina rumskompisar

Svenska simmarföräldrar har något att lära av de amerikanska föräldrarna, oj oj oj vilket liv de förde på läktarn!! det såg ut och lät som det var en allsvensk fotbollsmatch på gång!




 En del av våra NCAA Girls!




Tre femtedelar av svenska ligan på plats i Lafayette
Therese Svendsen, Jag, Therese Bergström



NCAA FINAL!!

100 bröstsim försök - Långt ifrån perfekt, jag började tänka under loppet och då slutar man racea...Men jag gjorde det jag behövde och gick vidare som 7a till A-final ikväll!! häftigt!

Är det något jag lärt mig i år så är det att känsla spelar en obetydlig roll på hur fort man kan simma. Så länge man racear kan det kännas hur dåligt som helst, bara man inte lägger för mycket energi på att känna efter. Jag har varit mästare på att "känna efter", tänka och dra slutsatser efter känslan i flera år men försöker nu låta bli att tänka. 

Ikväll har jag inte mycket att förlora, jag tänker inte simma efter tider eller rekord utan bara tävla. Tävla för att vinna, vilket alla åtta tjejerna i kvällens final vill göra och bli NCAA champions!

Dräkt test

Jag trodde att eran av för tajta baddräkter var över efter dräktförbudet förra året. Men icke, den nya dräkten vi fick idag var en aning mindre i modellen än jag förväntat mig. Men jag kämpade och drog för att få den på mig och efter någon trasig knoge och en del svettande var det bara axelbanden kvar. Det är självklart då som dräkten ska spricka i ryggen!!!! AHH!! Snacka om hårt jobb för ingenting!!

Fick dock en ny med storleken större, vilket var mycket bättre.


Imorrn börjas det med 1m simhopp för Elina och 200medley för två av simmartjejerna i truppen. Själv ska jag vara en tapper hejjarklack på kanten imorrn.





At NCAA

Ja då var man här, på la grande finale av collegesäsongen - NCAA!! som i år går av stapeln på Purdue University i Indiana.

Precis när jag kom in i simhallen såg jag en galen tjej stå och vinka med världens bredaste leende på andra sidan en glasruta. Det visade sig vara Therese bergström, så himla roligt att träffa henne och Therese Svendsen som jag sprang på en stund senare! Efter massa tjattrande med dem hoppade jag i och testade vattnet i poolen och jag måste säga att jag verkligen gillar den här bassängen, det kommer gå fort här vill jag lova.


Några av tjejerna hemma som inte åker med till NCAA i år hade gjort "namn/pepp-skyltar" till oss som åkte. 
Så här såg min ut.





klaaar!!

En del roliga saker har hänt de senaste dagarna

* Vi har fått Springbreak

Elina har kvalat till NCAA - så nu e vi fem stycken som åker

* Alla prov är över för denna gång

* det har blivit varmt igen  - 25 grader och sol!!

* Elina har fyllt 23 år - Grattis grattis!!

*Det är bara 18 dagar kvar tills min syster kommer på besök!!

* Två dagar kvar tills vi åker till NCAA

* jag firade springbreak och allt annat med att äta nygräddade pannkakor med färska jordgubbar till frukost - mummelimumm!


five down one to go...

När vi kom tillbaka från conference väntade två veckor fulla av uppsatser, exams och inlämningar. Jag hamnade lite efter i planeringen under Conference då dagarna var fulla av tävlande, vilket kanske inte är så konstigt.

De senaste två veckorna har jag haft fullt upp varenda vaken minut. Sena kvällar, tidiga mornar, skriva skriva, hinna, läsa, träna, skriva och fokusera på NCAA som är nästa vecka. Efter ett tag slutade jag ha koll på vad det var för dag i veckan, tiden rullade på men på något underligt sätt hann allting bli klart i tid.

Nu har jag bara EN Exam kvar i Macroekonomi innan dessa två veckor är över och jag får SPRING BREAK!! I helgen ska jag göra något kul för att klappa mig själv på axeln lite för att det är över och att allt blev rätt bra. Kanske ta en sväng till IKEA? =)


Nu återgår jag till att fokusera på exchange rates, net Export och Investeringar...phu....





NCAA starlistan!

Nu har starlistan till årets NCAA äntligen kommit ut! Den spända väntan är över.

Det är inte jätte lätt att komma med på den tävlingen måste jag säga.

ASU har med fyra tjejer individellt!!

Om jag har sett rätt så kom fyra svenska tjejer med

Rebecca Ejdervik
Therese Svendsen
Therese Bergström
Michaela Ahlin

Kul och grattis till alla!!! då ses vi i Purdue om två veckor tjejer!!




Pac-10 Champion!!

Som många redan verkar veta så vann jag 100 bröstsim på conference i helgen!!

Det var helt galet och jag måste erkänna att ja var rätt nervig innan och hade en hel del press på mig från alla håll och kanter. Pac-10 är den conferencen i hela USA med störst konkurrens så det är en big deal att ta hem en seger där, vilket jag var väl medveten om.

Men jag hade en sådan där dag då jag känner i kroppen när jag ställer sig på startpallen att jag kommer vinna. 

Hela laget stod bakom min startpall och tokskrek i vändningarna!! Jag låg lika hela vägen med en tjej från University of Arizona, vilket är vår största konkurrentskola och jag kunde ju bara inte låta henne slå mig!!

Efter målgången kunde jag inte se scoreboarden med min tid utan bara väntade på skriket som skulle komma när publiken hade uppfattat vem som vunnit. Det var två LÅÅÅÅNGA sekunder innan hela laget vid min bana bryter ut i världens VRÅÅL!! och tränarna hoppar och gör high five på kanten!

UNDERBAR KÄNSLA!!


Elina vann 10m i simhoppet så nu bor vi i "the house of Pac-10 champions"
















RSS 2.0