SVENSKT REKORD!!!

SM i Helsingborg kom och gick...Och det med Bravur måste jag säga.
 
Peaken kom på 50 Meter bröstsim - 29.95! Vilket är Svenskt Rekord och jag blev då även den 15e Kvinnan i världen någonsin att simma under 30 sekunder på distansen! 
 
Chocken var total när  jag gick imål då jag inte ens tänkt tanken att jag skulle radera Emma Igelströms tio år gammalt rekord under SM, även om det varit en dröm länge!
 
Känslan efter målgången går inte att beskriva, men det är nog lättare att förstå om man ser det... Kolla länken här nedan så kan ni se loppet och min aningens förvånade reaktion efter målgången! (mitt lopp är gren 18 A-final)
 
 
FINAL 50 METER BRÖSTSIM
 
 
 
 
En bild säger mer än tusen ord! Denna känsla är en av anledningarna till att simmare fortsätter träna år ut och år in...En av de få gånger då allt i ett lopp bara stämmer och faller på plats i exakt rätt tillfälle!
Foto by: Håkan Fredriksson
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Kinesernas engelska översättning blir inte alltid som de tänkt sig tror jag...det känns som att de alltför ofta använder sig av den inte helt korrekta Google translate websidan när de ska tillverka nya skyltar och ge direktiv i sin omgivning...
 
Läs bara dessa två skyltar som vi sprang på under vår Peking vistelse, den undre skylten fanns i simhallen och det tog ett antal gånger innan vi förstod vad de faktiskt ville a sagt!!
 
 
 
I tunnelbanan...Kom ihåg att ta hand om huvud.? eller akta huvudet för det låga taket?
 
 
 
         
 
Det finns inte riktigt ord för denna skylt som fanns i simhallen!!
 
 
 
 
 

Dag 1 i Peking

I går simmade jag mitt första lopp för säsongen. En aning ostabilt i början men i finalen resulterade det i ett nytt personigt rekord (utan superdräkt) på 1.06.11 och en 3e plats!! Jag var under VM kvalet både på 50m och 100m i detta lopp, bara och vänta och se om det räcker till uttagning senare i höst. 
 
 
Ikväll är det Final på 50 bröstsim för mig och Jennie Johansson. Finalerna sänds 12:30 på TV4 Sport Xtra om det är någon som har den kanalen...och på TV4Play premium. 
 
 
 
Jag och Jennie i the "watercube" OS arenan fran 2008
 
 
 
 
 
Blommor och medalj efter 100m bröstsim
 

World Cup Peking

Efter inställda flyg på grund av orkaner i New York och allmänt trubbel med Air China, där jag stod utan biljett i 12 timmar, lyckades jag i allafall komma iväg och komma fram till Peking med fötter som såg ut som svullna prinskorvar efter flygningen och en tidsskillnad på 13h i huvudet. Nu, efter två dagar, har prinskorvarna försvunnit och huvudet försöker i alla fall ändra dygnsrytmen, vilket inte alltid är det lättaste. Imorrn är det då äntligen dags att få tävla lite igen!! 100 bröstsim står på schemat som 5e gren i "The watercube" som var OS-poolen under Peking OS. (försökte lägga upp en bild.. men Internet är segt som tusan så jag gav upp)

RSS 2.0