Big sis - Lil sis

Nu har vi äntligen avslöjat för våra freshmen vem som är deras storasystrar/faddrar under de här första året på college. Det har varit tvunget att skjutas upp på grund av att halva laget var sjuka.

t-shirtar och en present som vi äldre hade velat ha under vårat freshman year skulle ges ut. Toapapper var något som många hade saknat under sitt freshman year tydligen. Jag gav min lillasyster Cassie en nallebjörn, för vi är båda från utlänningar och ibland kunde man känna sig lite ensam och behöva en kram när man var så långt hemmifrån så hon fick en nallebjörn som vi döpte till Hans, för alla svenskar heter ju hans... eller hur var det nu?



 
Ihopträngda, Lilsis cassie tvåa från vänster




Big sisters and little sisters of 2009




MAAAAT

Alltså en del saker i matväg från sverige saknar man verkligen när man är här. De senaste dagarna har jag fått ett otroligt sug efter lax! Lax, potatis och kall dillsås! Det finns typ ingen fisk i den här staten!! inte så konstigt kanske med tanke på att vi inte har någon kust, men ändå, något annat än en påse frysta prosessade fiskpinnar ska de väl kunna hitta som inte kostar 100$ styck!

En annan sak jag saknar är en helt vanlig stek, det är varken särskilt gott eller rättvist att steka i stekpannan. Men som tur är har vi vår kära Chris Pasanella som föder oss med en grillad stek då och då hemma hos sig.




Jag, Chris och Johanna



Sjukling

Nastan hela laget har gatt och blivit sjuka. Det ar val den perioden nu for det kanns som om halva universitetet ar sjuka ocksa.

Sa fort man kanner av en liten sjukdom skickas man ivag till doktorn, som konstaterar - virus, och sa far man en burk med baota stora piller, men det ar ju USA sa vad for storlek forvantade ja mig egentligen.

Aven om man mar SKIT sa sager doktorn att man kan trana, sa lange man inte har feber?! Feber hade jag inte, men kroppen varker, halsen river ogonen kliar, huvet vager 70kg och energin ikroppen ar som bortblast och anda ska jag trana?? nej nej, jag kor pa den svenska varianten och forsoker undvika hjartmuskelinflammation och tranar INTE idag.







Insnöad

Jag förstår faktiskt hur en hel del amerikanare kan vara så insöade på vad som händer i deras stad eller möjligtvis ända ut till Delstatsgränsen. En del har ingen aning om vad som händer någon annanstans än bortanför husknuten. 

Hemma bodde jag med Sveriges största nyhetsbevakare (min mor) nu erbjuds jag FOX news som tar upp nyheter om försvunna hundar i Scottsdale (10minuter bort) och höjd terminsavgift på ASU...."the state press" innehåller just state news... När jag pratar med min mamma i telefon så ber jag ofta om en world update.

som tur är finns ju internet upplagor av tidningarna men fortfarande, att min informations källa om världshändelser drastiskt har krympt till kvarters information skrämmer mig lite.

here I am

Hallå hallåå, nu är jag tillbaka! Denna vecka har varit galet full av hård träning, Plugg plugg, besök av min far och ännu mer plugg plugg.

Pappa var här i ett par dagar och jag hann visa honom hur jag har det, han fick träffa oändligt många nya människor och jag är imponerad om han kommer ihåg namnet på mer än två pers. Väldigt trevligt att få besök. Jag fick familjemys, en kliniskt städat lägenhet – flera ggr om (eftersom min pappas favoritsysselsättning är att städa) och påfyllning av prylar i lägenheten tack för ett hemkärt besök på IKEA som innehöll köttbullar med ligonsyltoch bokhyllan billy

Min tränare, Dorsey och pappa kom väldigt bra överens och hade mycket att prata om eftersom de båda är träningsfreak ut i fingerspetsarna.







Så gott som hela laget kom fram till mig och var väldigt imponerade av min pappas stolthet, hans vältrimmade mustasch!



Jag lever

Jag lever, men har massa massa så jag har inte prioriterat mitt bloggande de senaste dagarna, men till helgen kan jag lova en uppdatering.


Skateboardåkare = livsfara

Idag när jag skyndade från träningen för att hinna till min första lektion så råkar jag hamna mitt emot en skateboardåkare som kommer från andra hållet. Hon verkar inte se mitt försök att förhindra en crash så hon svänger åt samma håll som jag, och crashen är ett faktum.

Jag flyger av min cykel men landar lyckligtvis på en gräsplätt precis brevid. Hon försökte hoppade av sin skateboard, flög över mig och landade på min cykel, mitt nyinköpta kaffe hamnade över hela mig och hennes skateboard fastnade mellan mitt ben och mitt cykelhjul, det hela var en aning kaosartat men vi överlevde båda två och jag gick därifrån, försenad till min lektion och utan kaffe, lite shaky efter att min stressdag började så här.....



Old lady's club

Jag gick och fyllde 22 unga år den 3e September. Jag fick bland annat ett röstmeddelande på mobilen där det sjöngs ja må du leva på tre olika språk =). När man fyller 22 i det här simlaget så får man ett "old lady name" tilldelat sig. Jag är inte så duktig på amerikanska damnamn, men min kompis Jen är den som är ledare för namnutdelningen och idag fick jag mitt lady name:



AGATHA





Så här blir jag när jag är gammal, Tokig men lycklig =)


preseason practice

Någon smög tydligen runt med kamera sist vi hade landträning på friidrottsbanan.
så här såg det ut i tisdags morse.










To Achieve your dreams, Remember your ABC´s

I Pärmen med all info som vi fick av Dorsey under vårt första möte för säsongen fanns massa bra texter och info. Den här fastnade jag för.


Avoid negative sources, people, places, thing and habits.
Believe in yourself
Consider things from every angle
Don't give up and don't give in
Enjoy life today, yesterday is gone, tomorrow may never come
Family and friends are hidden treasures. Seek them and enjoy their riches
Give more than you planned to give
Hang on to your dreams
Ignore those who try to discourage you
Just do it!
Keep on trying. No matter how hard it seemd, it will get easier
Love yourself first and most
Make it happen
Never lie, cheat or steal. Always strike a fair deal
Open your eyes and see things as they really are
Practice makes improvement
Quitters never win and winner never quit!!!!
Read, study and learn about everything important in your life
Stop procastinating
Take control of your own destiny
Understand yourseld in order to understand others
Visualize it
Want it more than anything
Xccellerate your efforts
YYou are unique of all God's creations. Nothing can replace you
Zero in on your target, and go for it!!




RSS 2.0