Mid-week tired

Tre dagar - 7 träningar... 5 simpass, 1 dryland/circuit pass på 1 1/2h, 1 gympass... Jag är trött...och har nu drabbats av mitt-i-vecka-trötthet..2 1/2 dag kvar innan det är helg!
 Håll ut! 


Jag är inte direkt känd för att vara den snabbaste på att ligga och gneta under träningarna och lägger mig ofta på bana 8 där vi sprintare ibland kör annorlunda pass eller bara samlas för att inte bli överkörda på banorna i mitten där det är massa djurande. Jag kallade vår bana "the slow lane" igår, men fick då ett snabbt svar av min canadensiska vän Jennifer:

"This is not the slow lane, it's the do-your-shit-good-and-get-something-out-of-it-lane"


SÅÅ rätt!! man blir inte bäst av att vara den som djurar mest på träningarna, utan av att vara den som "does the shit right"





Cool Pappa!

Min pappa är en duktig distanslöpare och har en tradition att springa Lidingöloppet varje år. Bara det är ju imponerande. Hitills har han lyckats komma upp i ÖVER 30!!! lopp genom sitt liv. Jag och min syster Victoria tyckte det var en bra idé att uppmärksamma detta och låta folk runt omkring honom veta vilket cool pappa vi har.

Till hans födelsedag i Augusti tryckte vi en tröja som han skulle använda på årets lopp som gick av stapeln i lördags:





Tydligen uppskattades denna present väldigt mycket då folk påpekade det höga antalet sprungna lopp när det blev förbisprungna ute i terrängen.
"coolt" "häftigt" "respekt" plus ett antal dunkningar i ryggen var några av de uppskattande ord han fick höra på vägen. Som han sa när jag pratade med honom i en kort intervju direkt efter loppet "alla uppskattande ord och ryggdunkningar på vägen fick mig att flyga fram genom hela loppet" Hur man nu lyckas flyga fram i 3mil är och förblir för mig en gåta...





Glad för presenten och nöjd efter målgång!




köttbulle vs stålmannen

Det är några som undrat om jag överlever träningen hittills. Jag måste ju säga att det går förvånansvärt bra så här långt. Förra året vid denna tid var jag som en liten förstöd och utmattad köttbulle som tyckte det var svårt att anpassa sig till det nya träningsättet med de nya tränarna. Nu har jag däremot koll på vad som förväntas av mig och vad jag kan förvänta mig av tränarna och träningen. Hela laget har lyfts upp flera steg på många sätt och simning är roligt!!

Köttbullen är utbytt mot stålmannen och jag blir nästan lite imponerad av mig själv när jag läser träningsdagboken från förra året och jämför med detta år.







ASU Swimming prepares for upcoming season

The State Press Television var på träningen häromdagen och gjorde ett litet repotage om oss inför kommande säsong. Fick inte ordning på hur jag skulle lägga in klippet här på bloggen, men här är länken där ni kan titta!


------->  ASU Swimming Prepares for upcoming season <------






Valet i New york Times


Häromdagen fick Sverige och sverigedemokraternas framfart i valet uppmärksamhet i självaste
New York Times! Läs den på länken nedan.


New York Times: Anti-Immigrant Party Rises in Sweden


Johanna och jag har äntligen fått igång TV4 play och sitter nu och lyssnar på valvakan. Vi har varit lite av ett par politik nördar de senaste dagarna och är nu laddade att se resultatet. Vi har varit lite av ett par politik nördar de senaste dagarna och är nu laddade att se resultatet. Ett valdistrikt räknat än så länge.


Globaliserade!

Den senaste veckan har jag Elina och Johanna Globaliserat vår vänskapskrets något enormt. Vi har träffat så otroligt mycket nytt folk!! Jag tycker sånt är såå kul, och har därför haft en mycket bra, men intensiv helg.

* Vi gick på vår först Global Devils träff/middag (en organisation på Campus som är till för att träffa och föra samman internationella studenter, inklusive amerikanare) Kvällen började med de två konstigaste Tyskarna vi någonsin träffat, den ena knasigare än den andre.. Situationen blev så att säga AWKWARD!! Detta första möte gjorde oss en aning fundersamma över vad det egentligen var för träff...men kvällen fortsatte sedan med folk från Mexico, italien, Tjeckien, Rumänien, Taiwan, Kina, Usa, Argentina, osv.


* Vi var ute och partajade med några gamla och nya vänner och sprang då på två nya tyskor och en kille från Kuwait som vi snabbt blev vänner med och bestämde träff igen.


* I söndags när vi satt och disskutera alla dessa nya möten stöter vi på två svenska Au Pair tjejer, och givetvis kan jag inte hålla mig utan går fram och säger hej och bjuder in till vår Svenne-middag.


Man skulle kunna säga att vi var rätt trötta men lyckliga efter alla nya intryck och möten...




CSI Tempe

I fredags när jag kom hem stod det fyra polisbilar utanför mitt lägenhetskomplex och en del av området var avspärrat!? Jag förstod ingenting och poliserna ville inte säga vad som hade hänt heller, lite läskigt måste jag ju säga. 

Jag fick poliseskort genom avspärrningarna för att komma fram till min ytterdörr. Kändes som att jag hamnade mitt i ett CSI avsnitt. Ibland händer det spännande grejer i detta land må jag säga.

Jag ska försöka luska lite bland grannarna om vad som egentligen hände...



Oväntad gratulation


Igår när jag skulle ta ut pengar fårn bankomaten passade maskinen på att önska mig en trevlig födelsedag!? en aning oväntat och en vecka för sent, men jag blev glad ändå =)
Tack Wells Fargo






Fölsedagsbarn

Ja, så var det dags att fylla ännu ett år äldre, hela 23 år fyllde jag i Fredags. Äldst i laget, vilket jag redan varit sedan mitt sophmore (andra) år, och nu "Mormor Reba" på riktigt.
Mina tränare var snälla nog att ge mig TVÅ presenter!

Av Demerae fick jag en vattenflaska hälld över huvudet! Mycket omtänksamt...Hon gick iof inte därifrån särskilt torr hon heller efter att jag gett igen, hämden är ljuv.

Av Dorsey fick jag simma en 100fjäril i långbana medans resten av laget fick skvätta och göra så mycket vågor de bara kunde...det var lååånga meter vill jag lova. 

De är så omtänksamma mina tränare. Men tro det eller ej, jag gillar dem iallafall, de vet att jag kan ta lite skit från dem =)

Jag hade iaf en väldigt bra dag med massa sång, kakor och gratulationer. Kvällen innehöll även en utgång med mitt järngäng här borta.



Johanna, Elina, Chris, Cameron och Jag
= Järngänget





Internship at the Swedish Consulate!!

Nu har jag varit på konsulatet här i Arizona och gjort min plikt för Sverige genom att rösta. I en provisorisk valkur var jag förste svensk att lägga kuverten i lådan.

Jag har träffat Mattias, som är konsul här, en gång tidigare, denna gång erbjöd han mig, Johanna och Elina praktik på konsulatet vid några tillfällen under hösten då de skulle behöva hjälp med events! Det vore jätte kul och lite små häftigt att ha ett internship på ett konsulat i USA. Perfekt erfarenhet!! =) 



RSS 2.0