Dags att dra igång igen...

Nytt år, nytt lag, näst intill!  Tjejerna har tio nya freshman plus folk som bytt från andra skolor, killarna har 21!! nya simmare, oj oj oj, det betyder 31 nya simmare på laget. Bara att börja plugga namn och ansikten då.

Jag har börjat komma igång med landträningen och gymmandet nu. Att få lite träningsvärk och få svettas lite av fysisk ansträngning och inte bara av värmen är ganska skönt, annars blir jag lätt förslappad när jag har sommarlov. Jag börjar bli sugen på att simma nu också efter två veckor avhållsamhet från klor. Kroppen och själen är något sånär utvilade, jag är avgiftad på klor och på Måndag drar jag igång med det hela igen.




Be a winner





Quitters never win,
Winners never quit





"Americans are NOT stupid"

Ibland brukar jag skojja lite med amerikanarna, att en del är en aning inskränkta i sitt eget land/Stat. Men denna video tar nog priset.









Back in the States

Okej, dålig uppdatering...

* Jag gick till Final på 50 bröstsim, men sedan sket det sig i finalen men hur som jag lyckades ta mig till EM-final trots en riktigt dålig långbanesäsong...Trist när ja känner att jag har så mycket mer att komma med. Men men, det är ju väldigt tydligt att man har perioder då allt stämmer (kortbanesäsongen i år) och perioder då ingenting fungerar! (Långbana i år). Sverige simmade iaf riktigt bra detta EM! Riktigt kul att få vara en del av det.


*Ett och annat smärtsamt farväl och sedan hem, packa upp packa om och kasta mig iväg på ett plan till USA.

*Nu tillbaka i huset i USA och idag kommer den tredje medlemmen i USA familjen tillbaka, Elina.

*Det är tokvarmt och svettigt och vi segar rätt mycket på dagarna, men de är nog lika bra det, för innan man vet ordet av det sitter man här med plugg upp över öronen.

* Jag lyckades snacka till mig lite extra ledighet så här i början. För fem dagar räcker ju inte för att ladda om huvud och själ inför en ny säsong.






Dags igen

Uppdateringen med hur 100bröstsim gick har dröjt lite, för det var ändå inget att skryta om. Rätt dåligt lopp och mjölksyran sprutade ur öronen sista 25metrarna. Jag har inte riktigt fått till det på 100meter denna långbanesäsong. Men det är glömt och är historia för imorrn gör jag ett nytt försök. Dags för min parad-distans, 50 meter bröstsim.

För er morgonpigga människor så går min gren först på programmet imorgon 9:30 på tv4sport och Eurosport.






Imorrn...!


Benen är rakade, Tårna är målade, väskan är packad och den svenska fancluben är på plats i Budapest. Allt är så redo som det bara kan bli. Imorrn, klockan 9:50, är det dags för Försök på 100meter Bröstsim.








Snart är det dags

Nu har vi varit i Budapest i två dagar och har hunnit med ett antal besök på Starbucks som redan är befolkat av simmare om dagarna. Imorrn startar simtävlingarna men redan nu har konstsimmer dragit igång.

Vi har gått några vändor på arenan för att ha koll på vart vi ska gå innan och efter loppen, vilken som är den snabbaste vägen till massagebänken, närmaste vattenställe och toalett, var sveriges platser på läktarn är och vart mammas plats på åskådarläktarn är =)



EM-Finalen i konstsim





Konstsims entusiasterna värmer upp läktaren inför simtävlingarna, då det som sist EM gick i Budapest, förmodligen kommer vara fullsatt!!

 
Jag simmar min första gren, 100bröstsim på Tisdag morgon!


Tessan som sommarpratare

Ett litet tips till er!

Idag var min klubbkamrat Therese Alshammar sommarpratare i P1. Tyvärr satt vi på bussen från Eger till Budapest så vi missade det hela men som tur är finns programmet på sveriges radios hemsida. Ta en...titt?.. säger man ju när man ska se något, men vad säger man när man ska lyssna?.....En Lyssen?.....och lyssna på Tessan! Det ska jag nämligen göra nu!


www.sverigesradio.se











Utflykt

Igår åkte vi iväg från Eger för att få lite annan hjärnstimulans än bara klor och filmer på rummet.
Ingen hade någon aning vart vi var på väg, bara att vi skulle åka med bussen 10:45 till något som innehöll skog och frisk luft.

Till min barnsliga förtjusning upptäckte vi att det fanns en hel del spännande grejer att göra.



Vi åkte någon form av Bob ute i skogen, utan snö - fin fin adrenalinkick
Tränarna var nog mest exalterade av denna attraktion och sågs åka runt i den gula stolen varv efter varv.


Sedan gick vi för att se på vattenfallen, å vi gick å gick å gick! efter 3.5 km kom vi äntligen fram. Men fint var de, på vägen upp också. Mkt grönt och en hel del fiskar, till Robin Andréassons förtjusning!



Vi kände att våra nästan färdigtoppade och sköra kroppar inte klarade av att gå tillbaka samma väg som vi kom
så vi hittade ett tåg som tog oss tillbaka ner igen.

Där väntade sista äventyret för några av oss. "Äventyrsbanan" uppe bland träden. Sjävklart gav vi oss på den svåraste banan - instruktörerna tyckte nog vi var lite galna. Linbanor, klättring och höga höjder kanske inte är den bästa toppningsaktiviteten, men åh så kul det var!!




Jag, Robin, Stina och Natta


Nu har jag fått utlopp för min energi och det blir till att gå tillbaka till Viloläge igen =)









RSS 2.0