Jul i California

I år var första gången som jag fick testa på att fira jul på Amerikanskt vis. Julen tillbringades nämligen i Walnut Creek utanför San Fransisco hos min "andra familj" i form av Familjen Janssons som lämnat Sverige för norra Californien.
Mycket mat och mycket sovande blev det och det var nog väldigt bra för både min kropp och själv efter det mycket intensiva slutet på höstterminen.

Träna ska man ju göra även om det är jul och jag visste att Kasey Carlson som är min huvudkonkurrent i vår Conference bor i Walnut Creek, så jag slängde iväg ett mail och frågade om jag fick träna med henne. Visst fick jag göra det! Kul att få lite annat bröstsimsmotstånd än vad man är van vid och smygkika lite på vad hon pysslar med.



Kasey och jag på förra årets Pac-10 Conference


Nio pers i samma hus på juldagen innebar nio stycken julstrumpor som Tomten så snällt fyllde på genom skorstenen


Nina och Jag på Mount Diablo!


En av sysselsättningarna var att lägga pussel!! Vi blev lite smått besatta av att lägga klart det och det störde oss något Enormt när det i slutändan FATTADES två bitar!! (de dök dock senare upp på något underligt vis)


Grattis Johanna!

I förra veckan gjorde Johanna sin ALLRA SISTA final! Hon behöver aldrig mer sitta på våra pluggstolar eller skriva en enda uppsats till! Sedan blev det dags för graduation för min fina vän. Hon har gjort klart college på 3 1/2 år och är nu redo för nya äventyr i livet.

Hon har ännu inte något jobb så är det någon läsare som behöver en nyexaminerad, driven, mycket social tjej med dubbel major i Supply Chain Management och Business Sustainability så har ni här ett MYCKET hett byte i form av denna fantastiska Johanna Kaijser!


Grattis Johanna!!

KLAR!

Min sista Final är avklarad och det var med skrumpna hjärnceller jag igår lämnade in det sista provet och firade med att inte göra någonting på hela kvällen!! 7/8 av College är över...skönt men lite skumt, vad hände? poff poff och plöstligt är man på sitt sista år.

Dessutom är det idag den 13e December - Lucia. Vi i huset var lite ledsna för att vi inte fick se Luciamorgon hemma i sverige och blev därför väldigt glada när jag upptäckte att SVTplay faktiskt lät oss se på det online!! Så den senaste timmen har varit full av Lucia sång som motiverade oss till att baka lussebullar senare idag (får se om bakandet faktiskt blir av, men tanken är god)




Som Cissi skulle Saga: "Sankta Lucia Pa Er"




Sverige Experten

En efter en kommer simmare i laget fram till mig för att ställa frågor om Sverige...?

* How many dollars are 1 billion Krona?
* How do you pronounce "Blahmkist"? (Blomkvist)
* What is this christmas drink called "Gogg"? (Glögg) I wanna try it!!
* Who is this childrens Character Blahmkist is compared to all the time? (Kalle Blomkvist)


Anledningen? De läser alla Stieg Larsson böckerna och är alldeles fast!! Alla är minst lika taggade som jag för att filmen ska komma ut den 21 December och jag blir lite stolt när jag igår gick in pa bion och ser denna banner täcka en vägg på 10x5m!!



Och jag bestämde mig för att bjuda hem hela tjejlaget på en svensk julfika! Med Lussebullar, pepparkakor och "Gogg" så de alla får testa, och det blev de minst sagt uppspelta av! Får se hur uppspelta de är efter att jag testat mina inte särskilt vida kända bakkunskaper i en amerikansk ugn...


Recap

Några veckors frånvaro som jag ber om ursäkt for, det har minst sagt varit fullt upp och som jag brukar göra när jag sugit på att uppdatera är att ära det senaste veckorna med lite bilder (betoning på lite denna gång)

Jag åkte hem till Sverige på snabbvisit för att simma SM. Jag simmade bättre än jag förväntat mig och är mycket nöjd med mina insatser. Jag klarade av att både gneta(!) och sprinta.
För er som kan simning så var detta mina tider.

200bröst - 2.28.5
100 bröst - 1.06.1
50 bröst i lag - 29.80!

Nu ville det sig så att mitt undervattenstag inte gick hem hos funktionärerna och jag blev diskad på både 200 och 50m bröstsim. Det var ett himla stohej om bröstsimsregler hit och dit under hela veckan och vändningar granskades med lupp. Jag är rätt trött på det hela men konstaterar iallafall att om regler förtydligas eller ändras så borde det skrikas ut i minareter världen över så är alla är på samma spår, för som det blev nu var iallfall norra halvklotet av jorden en aning förvirrade!

Emellan simpassen hann jag umgås lite med min fina familj och fina vänner som har gett mig så mycket energi att jag är alldeles fylld kärlek!

"Mina favorit avdankningar"

Efter en fin Sverigeresa dök jag rätt ner i skolböckerna och laddade inför Finalsweek, men först hann vi även med en liten överraskningsresa för min fina vän Johanna, som flyttar härifrån om några veckor....
Resan bar iväg till Las Vegas - Disneyland för vuxna med rykande drinkar och kalla tår!


Sedan...Krasch boom Bang! rätt ner i Finalsweek, även känt som de 1% av terminen som är fylld av 99% av terminens stress....5 prov och 2 uppsatser på mindre än två veckor...Igår kväll satt jag i biblioteket med några kompisar till 12 på natten och då var biblioteket fortfarande fullt av folk....USCH!!

6 down 1 to go! bara ett enda "litet" prov kvar innan det är dags för jullov och jag har avklarat 7 av 8 terminer på college!

RSS 2.0