Parkering...


Italienare har en hel del intressanta saker för sig, som jag självklart är snabb med att uppmärksamma!
 Att parkera till exempel. Det kan man göra var som helst, hur som helst, och när som helst. Speciellt om man har en liten bil, för "då syns man ju inte".. Eller? 

Regelrätta svenska parkeringsvakter hade nog fått spel på denna kille som tyckte att de var en bra idé att parkera mitt i rondellen! 





Vad är det hon gör egentligen?

Någon, kanske till och med någon av er i släktledet, undrar vad det egentligen är jag gör här borta? Jag flänger ju lite hit och dit ibland och det är knappt att jag håller rätt på mig själv. Jag pluggar i alla fall till en Master i Mänskliga rättigheter och Konflikthantering...........OK......Vad är det då? 
 
Ja, just nu mycket Internationell juridik fokus, samtidigt som vi bokstavligt talat håller på att Dissekera FN-Stadgarna och Wien konventionen! Vi diskuterar krig och fred och vilka lagar och regler som gäller när och var och hur man BÖR behandla en krigsfånge och hur civilbefolkningen är skyddade ifall det uppstår en väpnad konflikt i landet. Än så länge tycker jag allt är fantastiskt intressant!! Det här är PRECIS det jag letat efter i några år nu! 
 
Efter 2,5 år utan studier är min hjärna rätt muschy så här i början, särskilt med alla rättsliga termer. Tur att vi har fantastiska professorer som till och med kan göra en lektion i Internationell lag och rätt spännande i tre timmar!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lutande turister i Pisa

 
 
Efter ca en vecka i denna Italienska stad går man rent spontant förbi den stora (och enda) turistattraktionen här i stan - Lutande tornet i Pisa. Men istället för att fokusera på ett torn som ser likadant ut varje gång har jag börjat notera alla turister som desperat försöker få till den bästa "selfien" med tornet. Det finns alla möjliga varianter, poser och vinklar kan jag lova.
 
Som den värste paparazzin smygfotade några av dessa tappra försök för att visa hur er bild ser ut "backstage".. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Dags att damma av!

Hej! 
 
Efter lite drygt ett år av icke-skrivande då energi behövts läggas på annat är det nu dags att damma av den här kära bloggen som många faktiskt efterfrågat när den under de senaste ett och ett halvt åren lyst med sin frånvaro. Denna gång får den ett lite annat fokus än tidigare då jag inte dricker klorvatten till frukost längre, men med samma stil i skrivandet :)
 
En recap av mitt liv det senaste året i fyra snabba innan jag påbörjar det som är det väsentliga. 
  • Jag har avslutat min elitsimmarkarriär!!
  • Jag har blivit en normal människa, med lite mindre muskler, och testat hur livet utanför simmarbubblan är
  • Jag kom till min egen förvåning in på en skola jag sökt till och har precis påbörjat mina Masters Studier i Human Rights and Conflict Management.
  • Skolan, Scuola Superiore Sant'Anna ligger i Pisa, Toscana, Italien, där jag numera bor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0