Over&Under

I höstas hade vi ett filmteam som var det oss dag som natt och filmade för att göra en dokumentär serie om ASU Swimming, för att uppmärksamma college simning och att vi lyckades få tillbaka vårt herrlag efter att det blev borttaget våren 2008.

Efter lite komplikationer och förseningar är äntligen det första avsnittet klart.

Här är ett intro på vad som kommer!!





"It's so early that my alarm went of before I even went to sleep last night"


Gilla gärna länken på Facebook http://www.facebook.com/overandunder för att stödja vårt simprogram!








Campus Tour med kvalitétstid

Det finns så mycket roligt och konstigt som händer på vårt campus varje dag. Idag hade jag en timma jag bestämt mig för att bara ta det lugnt så jag rullade runt på min cykel på campus.

På ett ställe är det fullproppat med stånd och bord som antingen säljer saker, bjuder på mat från alla världens hörn eller vill informera om något världsproblem. Jag fick en ros av en muslims kvinna som ville att jag skulle lära mig om kvinnors rätt inom islam.

Någon annanstans håller några tjejer en underlig demonstration mot hur krigsfångar blir behandlade och brevid dem har en fraternity ställt upp en gungbräda som de bestämt sig för ska hållas i gungning i 72 timmar i sträck! (förstod aldrig anledningen till det men det var säkert något bra)

Mitt framför Memorial Union finns en stor scen där något halvtaskigt band spelar medans skolans alla möjliga religioner vill sprida vad de tror på alldeles brevid.

Jag cyklade till och med förbi en grupp som höll på me Qi gong och en klass som spelade något mänsklkigt spel med tärningar på en gräsplätt.

Hela min rundtur slutade iaf med att jag satte mig i skuggan under ett palmträd och åt min lunch.

Det är vad jag kallar kvalitétstid och påfyllning av batterier så här precis innan finalsweek!!


Bankett 2010

I helgen Hade sim- och simhopplaget årets bankett för att dela ut prestationspriser och för att våra seniorer som avslutat sina karriärer ska hålla sina tal (vilket alla, till och med de som är freshmen i år redan är nervösa för).

Det är alltid lika kul att se alla så uppklädda och snygga istället för i de vanliga träningskläderna alla vanligtvis har på sig. MYCKET god mat bjöds det på och till simmarnas stora glädje fanns det även efterätt som vi fick äta av!! Dorsey lättade lite på gottegris restriktionerna, det var ju trots allt bankett =)

Jag fick pris för "most outstanding performance"
Elina fick pris för "Most valuable diver"
Jesper fick pris för "Rookie of the year"

Scenen var välbesökt av vår svenska liga!



Jag och Elina




tjejlaget






Jag och min tränare Brian =) Inte varje dag man ser honom i kostym och slips så det msåte ju självklart dokumenteras!


Marcus ordspråk





Prepare for the worst, Hope for the best






Dessa ord har jag kunnat använda mig av ett antal gånger i år


Hur blir barn till?




En av mina lärare som är väldigt filosofisk av sig kom med ett intressant uttalande häromdagen


"A baby is an organism created by sexual means"



Den förklaringen på hur barn blir till har jag aldrig hört förrut, det är kanske så vi ska svara när små barn undrar?





vulkaner och askmoln

Visserligen är det 27 dagar kvar tills jag åker hem, men visst oroar det här askmolnet mig lite när flygen över hela Europa ställs in...Jag hörde att sist vulkanen var igång höll den på och spotta aska i två år! 

Jag hoppas vulkanen lugnar ner sig lite inom en väldigt snar framtid annars får vi försöka hitta något finurligt sätt att komma hem på - roadtrip från Sydeuropa, ro över atlanten eller simma från Island?

Vi får se vad som händer och vi håller oss uppdaterade om vad som händer.






Melissa Horn konsert

Jag är ett stort Fan av Melissa Horn och till min stor förvåning lyckades jag se när en liten notis visades på min facebook om att hon ska spela på Mosebacke i sommar, och hör och häpna, hon spelar en dag jag faktiskt är HEMMA!  19e Juli kl 19:30 på mosebacke.
Jag och Marcus kastade oss över biljetterna och nu är allt bokat och klart. Ingen är gladare än jag!!

Åh vad jag längtar!!







tyst i huset

Nu har alla våra besök som varit här de senaste 2 ½ veckorna åkt hem och vi har återgått till våra vanliga rutiner igen i famlijen. Det har varit jätte kul med ett avbrott från den vanliga lunken och gjort massa kul! Men jag saknar dig Victoria! =(

Idag däremot är både Johanna och Elina ute med en båt på sjön och åker wakeboard.( ja det finns faktiskt en sjö även i öknen)...Jag var tvungen att stanna hemma för att plugga till mitt Macroekonomi prov jag har imorrn...kul..

Jag har gått och fixat en allergi också!? har aldrig varit allergisk mot någonting men nu kliar ögonen så jag blir tokig, jag nyser så man tror att näsan ska gå sönder och har någon konstig "tönthosta" Tydligen pollenallergi fick ja höra av doktorn....Jahaja...kul, Jag vaknade härom morgonen med ett jätte svullet öga så jag såg ut som Quasimodo i "Ringaren i notre dame"








Las Vegas!

Två veckor att testa på det "vanliga" collegelivet är över och i måndags kom jag igång med jobbet i vattnet igen, men oh så mycket roligt jag hann med på två veckor, det gäller att vara effektiv. Men det där med att man skulle "hinna plugga så mycket mer om man inte simmade" det är bara skitsnack, jag pluggade MINDRE när jag hdae 6 timmar mer per dag på mig...

Mycket har ja som sagt hunnit med med bland annat massa besök från Sverige, Johannas kompis Helena och Elinas Mamma och min kära syster Victoria som är här nu! Créme de la créme händelsen under veckan var att vi hann med en trip till Las vegas! Vilken sjuk stad det är, måste upplevas för att förstås. Man visste inte riktigt om man var i New york, venedig eller i paris när både eiffeltornet och frihetsgudinnan fanns på plats.






Fontänshow utanför Bellagio hotellet - "Mäktigt"




Systrar redo för en natt i Vegas


Utanför vårt sagoslott till hotell






Victoria redo vid Slotmaskinen.



RSS 2.0