pensionärs motionärer

Vi var tvugna att korta ner morgontränings passet i morse så vi skulle hinna klart til klockan åtta. För exakt kl 8.01 så kommer pensionärs hjorden ut ur omklädningsrummen. Som en flock gaseller väller de ner i vattnet för klockan åtta är det minsann deras tur att vara på banorna i bassängen. Badet öppnar klockan åtta och jag undrar om de sovit i sina badkläder och badmössor i olika färger och former, för de är snabba som tusan att byta om och komma ut på bassängplan.

Jag kanske hamnar där om 50 år jag med, som en nitisk pensionärs motionär med blåbärs-badmössa!

Svensk sommar

Jag satt precis och läste hanna westrins senaste blogginlägg. Hon är på träningsläger i Spanien och ligger och solar på stranden, Jag blev lite avundsjuk och tittade ut genom fönstret för att se vad den svenska sommaren hade att erbjuda idag. Jo men visst, det är klart att det spöregnar idag. Så mycket regn som det kommit de senaste två veckorna har jag inte sett på ett år. Visst är svensk sommar underbar!

Idag ska jag hålla ett liten presentation om mig själv för Täbys Sponsorer. Jag tycker sånt är ganska roligt, men jag är lite nervös måste jag erkänna, men annars vore det väl lite konstigt i och för sig.

Studentskiva

Jag blev bjuden på en studentskiva som ett gäng simmare från Neptun och spårvägen hade i lördags. Jag kände mig lite gammal för att gå på studentskiva men efter ett ihållande övertalande från vissa personer gick jag iallafall. Temat på skivan var "S" vilket betyder att man ska klä ut sig till något som börjar på "S". Hela täby gänget som skulle gå klädde ut sig till sjörövare, men jag kände att jag ville gå mot strömmen och bestämmde mig för att vara skogsmulle! Och jag tänkte att om jag bara ska gå på EN studentskiva i år så kan jag lika gärna göra det ordentligt. Tur att man har
familjemedlemmar som är jägare och soldater i lumpen just nu så det fanns gott om skogskläder i huset.

En grön militär t-shirt
Jaktbyxor
Stövlar
Hälge-strumpor
en "vår flora" bok i handen så man kan kolla upp konstiga växter på vägen till kungsträdgården =)
ett kottehalsband
en hemmagjord mullehatt av ett A-4 papper (ja skogsmulle har hatt)
och en hel hög med hårspray

= Perfekt mulle dress



Täbys, med ett sundsvallstillskott (johan Ivarsson), sjörövargäng och skogsmulle


Becca och cornelia 

Byxorna och stövlarna med tjocka hälgestrumpor blev sjukt varmt!!!





Den riktiga Skogsmulle






Allt är stort i USA

Alla säger alltid att allt är så mycket större i USA och det är verkligen sant. jag har tänkt på det nu när jag kommit hem. Bilarna på vägen och matportioner på restauranger är faktiskt normalstora här! Den gröna gubben vid övergångsställena är hälften så stora som i USA. Till och med hushållspappersrullen (oj vilket långt ord) är hälften så stor som de amerikanska. Det är ju lite sjukt! storhetsvansinne? =)

Schalger för hela slanten


I lördags var jag på schlagerparty hos Frida och Lyberg. De är två personer som går "all-out" när det gäller schlager varje år. När jag kom till lägenheten är det en Melodifestivallogga uppklistrad på ytterdörren:


den årliga schalgertoaletten är ändå det bästa! man måste gå igenom ett gulddraperi för att komma in till toaletten. Väl där inne är tidningsurklipp från diverse semifnaler, finaler, efterfester som alla har något att göra med Eurovision song contest. På toalettlocket sitter bilder på sångare som sjungit mindre bra låtar och självklart är björn gustavsson med på ett hörn. Party lampor är uppsatta på duschdraperiet, en radio är gömd i ett skåp och spelar schalgermusik och självklart står Carola fläkt där och blåser liv i schalgertoan.

    


En Eurovisiontårta fanns det också. Florsockrad och vackerd dekorerad med Eurovisionloggan




Väldigt uppskattad kväll tack telegrafgrändsmaffian!
och rätt låt vann faktiskt i år! hejja Norge!

I SVERIGE!!

Det är så obeskrivligt skönt att vara hemma igen!!

Det är ganska kallt här! Men jag går bara runt och njuter av allt det gröna och alla blommor och av att träffa min familj och mina vänner igen. Jag har inte hunnit träffa riktigt alla än men jag jobbar på det.

Det känns inte som att jag har varit borta. Mina vänner är som de var när jag åkte och de flesta ser likadana ut som sist jag såg dem, förutom några av småtting simmarna som blivit så mycket större på ett år. Jag menar, 93-orna ska börja gymnasiet i höst - jag känner mig gammal!

Det första jag gjorde när jag kom hem var att åka in till stan och se på när min syster gick högvakten. Det var coolt att se och jag blev så stolt när hon kom inridande med sin blåa uniform. Men Victoria var sämst att hålla sig för skratt när hon såg oss. Kanske tlll ganska stor del var vårat fel då vi var ganska oseriösa där vid avspärrningarna. Jag hade bara lust att springa fram och krama henne när jag såg henne, men då hade jag väl blivit nerskjuten och arresterad av en militär eller nåt, så jag fick vackert vänta tills Victoria bett sitt befäl om "fem minuters permision" för att kunna träffa mig. Mycket Kärt återseenden var det också när Frida och Lyberg kom och mötte oss vid slottet!  

 




Jag räknade ut att jag varit vaken i nästan 48 timmar så när jag äntligen fick gå och lägga mig efter en intensiv dag somnade jag djupt efter att jag försökt hitta fram till min säng genom mina halv uppackade väskor som täckte hela mitt golv.


Florida and then Home sweet home

Ett par semesterdagar  i Fort Lauderdale i Florida innan hemresan till Sverige var perfekt! jag fick glassa lite på stranden, sola, slappna av efter ett helt skolår och titta på simhopp och såklart tränat lite, det kommer man inte undan.


Försök att göra om det här om ni kan, Elina under tävlingen på 10m.

Jag skulle egentligen följt med Elina på på simhopparnas avslutningsbankett som var på en båt som skulle glida runt ett par timmar på vattnet, men två minuter innan vi skulle gå ringde de och sa att de inte gick att fixa så jag fick följa med. lagom kul! så jag satte mig på sängen och tyckte lite synd om mig själv eftersom jag skulle spendera lördagkvällen alldeles ensam. Men efter ett tag tog jag tag i mig själv, gick ut och satte mig på en restaurang- själv. Servitrisen tittade lite frågande på mig när ja sa att jag ville ha ett bord för en person. Men kvällen slutade inte som den hade börjat. Jag blev kompis med ett par galet roliga tjejer vid bordet brevid och blev inbjuden att sitta med dom,jag fick en gratis efterrätt av kocken och dansade runt hela restaurangen med mina nyfunna vänner och ett gäng medelålders kvinnor som var där. Tänk vad bra det kan bli ändå! mötte sedan upp Elina och de andra hopparna på hotellet och avslutade med nattbad och massa kul så de blev en mycket bra kväll! och det är bra att kunna roa sig själv.



Jag träffade min kompis Rebecka från högstadiet, hon går i skola i florida



Elina på Forest Gump's bänk utanför "Bubba Gump Shrimp"


jag och CJ, som simmade på ASU förra året, vi hittade honom på stranden av en slump,




Elina på väg hem efter en kväll på stranden

Undie Run

Under sista veckan i skolan anordnades ett  "undie run" på campus. Vilket innebär att man ska slänga av sig sina kläder, skänka dem till välgörenhet och sedan springa en mile endast iklädd underkläder. Självklart ställde ett stort gäng från simlaget upp för välgörenheten och slängde av sig sina kläder denna kväll. En stor scen hade ställts upp på en stor gräsplan och det var fest och musik i ungefär en timma. För er som har sett filmen "the naked mile (american pie 5) så var det nästan exakt samma sak (där springer de iof helt utan kläder och här behöll folk underkläderna på) Det var som en amerikansk collegefilm fast på riktigt. Det beräknades att det var nästan 10 000 studenter som kommit dit för att dansa och springa i bara kalsingarna. Efter en timmas dansande och sjungande sprang alla dessa studenter en bana på 1 Mile runt campus i samtidigt som de sjöng ASU's fightsong.

Så för er som undrar om det är som att leva i en av college filmerna som sänds på TV, Ja ibland är det faktiskt precis samma sak.

De fick iallfall ihop kläder för 50 000 dollar, vilket är en hel del kläder till hemlösa människor.


Det är över nu

De senaste veckorna har varit lite kaos, på många sätt. Bland annat för alla finals som ska göras i alla ämnen plus allt som ska hinnas fixas innan jag åker hem. Jag hade en låång lista med allt jag skulle göra, stänga av internet, betala hyran i förskott, flytta posten, träna, äta, köpa grejer till folk där hemma, packa, äta upp all mat i kylskåpet och hinna plugga en massa! det var helt enkelt en mycket hektisk vecka men nu är alla finals ÄNTLIGEN över!! Jag är klar med mitt Freshman year och jag har lämnat Arizona och åkt till Fort Lauderdale i Florida över helgen. Det kändes ganska konstigt att åka därifrån. Jag kommer inte komma tillbaka på väldigt länge nu, vilket säkert alla vänner hemma i sverige gillar.
Alla som känner mig vet hur sentimental jag blir av avsked. Visserligen träffar jag de flesta om några månader igen men många kommer inte tillbaka i höst för att de tar examen eller sluta jobba för simlaget för att de är klara med skolan och en av mina bästa vänner i simlaget ska byta skola..=(  Eftersom vi får ny headcoach i höst är det ingen som vet om vi kommer ha kvar någon av de tränare vi haft i år till nästa år eftersom den nya headcoachen får välja sina egna assisterande tränare. Men så är väl livet - en aning rörigt



Julia som ska byta skola till hösten och jag på banketten

Nu sitter jag vid hotellpoolen med Elina med en solbränna som svider lite och saltvatten i håret. Det är underbart att bara göra ingenting under ett par dagar och titta lite på Simhoppstävling innan jag kommer hem till SVERIGE! Jag har inte riktigt fått in i min hjärna att jag snart är hemma i Stockholm som efter vad jag har hört är väldigt grönt och vackert jusst nu

keep dreaming





Dream it, Believe it, Be it






RSS 2.0