Det är inte lätt när det är svårt

Halva laget är borta i helgen, de är på Dualmeet mot SMU i texas. Hade varit kul att få åka med då hade jag fått träffa Therese Svendsen och Pontus Renhom också, kul med lite välbekanta svenskar. Men men en annan gång får det bli. De har varit rätt skönt att vara så få på träningen. Det blir en helt annan stämning när man är 6 tjejer istället för 22.

I fredags var jag och Elina hemma hos en svensk golfare som går här. Vi lagade mat och var allmänt svenska, väldigt trevligt i allafall. Senare droppade det in ännu fler svenskar som bodde i samma byggnad, golfare allihopa. Elina och Jesper (golfaren) åkte sen iväg och hittade på något kul medans jag var tvungen att åka hem och sova, man har ju syrapass kl 7 på lördagmornar, underbart, verkligen!
Vi var med golfherrlaget på fotbollsmatchen på lördagen också. Det är ett himla skönt gäng! Hälften av dem är europeer och bara det gör att man känner sig rätt hemma i sällskapet. Jag hade en riktigt kul kväll och lärt känna massa nytt folk.

I en av mina klasser, en av minda onödiga klasser "student athlete success", är vi tvugna att delta i någon community service event. Jag missade den gången som alla idrottare gjorde en gemensam grej så jag fick ta igen det genom att hjälpa till på ett event för hemlösa. Det var speciellt och verkligen en upplevelse. Jag skulle guida de hemlösa mellan olika stationer och se till att de fick den hjälp det behövde i form av hälsoundersökning, nya kläder, dusch, busbiljetter eller något annat. En erfarenhet rikare när man kommer så nära människor som man annars inte ser eller iallafall aldrig har något med att göra.

För övrigt går inte simningen riktigt som jag vill och vi har lägenhetsproblem och andra oklarheter med en massa saker, tyvärr. Livet är inte alltid en dans på rosor även om man skulle vilja det. Eller som min käre vän Oscar skulle säga, "Det är inte lätt när det är svårt"

So true!




Hard work beats talent

if talent does not work hard




Dualmeet och utflykt

Nu har vi haft vart forsta Dualmeet. Jag fick vara supporter pa kanten eftersom jag inte har fatt svar pa om jag kommer fa tavla i ar eller inte. Vi tavlade mot University of Kansas. Vi borde vunnit mot dem men tyvarr hade vi bara en simhoppare, for resten var skadade, där fick Kansas massa poäng. De lagger ihop poangen for simning och simhopp i varje dualmeet. Vi rakade ocksa overvaxla i en lagkapp som vi vann. Sa det slutade met att vi forlorade med 2 irriterande poang. Men men vi far komma igen nasta gang. Det var iallafall ett harligt hejjande och supportande fran hela laget pa kanten trots att de flesta simmade ganska manga grenar.


Jag fick iallafall vara med pa varat "Inter squad meet" som vi hade pa lordagen. VI hade delat upp oss i tva olika lag och hade "Dualmeet" mot varandra. Jag trodde att ja skulle fa kora 100brost och 100frisim for det vara vad jag hade hort tidigare av min coach. Men nar jag kommer dit pa morgonen ser jag att jag ska simma 4x50medley, 4x50fritt, 100brost, 200brost och 100fjaril! pa mindre an tva timmar?!  Det var korigt tio minuter mellan 200brost och 100fjaril, hehe det var en harlig dubbel for min stackars kropp.
Upp pa pallen, tavla, bada av, hann knappt ta av mig badmossan forran man skulle upp pa pallen igen, hejja och bada av och upp pa pallen igen!! Varma upp? nej nej det hann man ändå inte med, tur att det var varmt ute.
Efter alla dessa lopp skulle iv ha gemensam "warmdown" de vinnande laget fick 2x50 avbad?!! jomenvisst 100meter bad efter den dar slutkoraren. Jag badade 1500m och trots det hade fortfarande massa syra i musklerna.

Pa sondag kvall blev jag sjuk! skit ocksa, jag har klarat mig fran sjukdom anda sen jag kom hit, men har nog blivit smittad av min roomie. Kan behova en vilodag fran traning iaf.

Efter denna utrottande tavling som var mer som ett syrapass akte jag ivag med Johanna (svenskan ja traffat har) hennes pojkvan Peter och Jeff, en kille fran varan sociologiklass, till Sedona, En stad som ligger ca tva timmar fran Tempe. Det var sa skont att hitta pa nagot annorlunda, Se annan natur och gora nagot som inte har med simning eller skola att gora. Det ser valdigt valdigt annorlunda ut dar an det gor i Tempe. Vi klattrade in i grottor, bakom vattenfall, over stenar och backar. Jag hade iallafall riktigt kul! Det ar sa svart att fanga natur pa bild! det  var sa mycket finare i verkligheten an det har blivit pa bilderna har. Men här är iallafall några smakprov


                          


                  
Svenskarna på bilden i mitten Peter, Johanna och hjälp vad blöt jag blev på den sista bilden!

Battery level - low

Hej hej!
Idag hade jag min första mid-term exam i Women/gender studies. Min planering inför det provet fungerade inte ritkigt som den skulle så jag började plugga kvällen innan... Vilket var mindre bra då en tredjedel av mitt slutbetyg går på det här provet. Tur att man är i USA då. Provet var "multiple choice", där det är fem olika svars alternativ på varje fråga. Vi hade fått en study guide innan provet så kunde man de papprerna kunde man allt som kom på provet. Det var busenkelt! Konstigt med tanke på att det faktiskt var prov på halva kursen?! Men då gjorde det inget att ja började plugga så sent.

Den här veckan har varit skum. Veckan efter en stor tävling brukar bli lite sisådär träningsmässigt för mig. Jag gjorde av med mycket energi på världscupen så jag orkar inte riktigt hålla upp ett bra fokus och motivation nu veckan efter. Är man inte motiverad är det inget roligt att simma och jag gör inte bra ifrån mig. Jag orkar knappt försöka, helst av allt skulle jag vilja hitta på något kul! gå på bio eller eller ha en myskväll hos någon kompis. för att fylla på lite batterier. 

Föresten! Halloween börjar närma sig! Alla verkar ha planerat i flera månader vad de ska klä ut sig till. Jag som har så dålig fantasi ligger lite efter med den planeringen också...Är det någon som har något fyndigt tips som inte kräver för mycket pyssel!! jag är otroligt opysslig av mig nämligen!

It's a small world after all

Ja då var det uppdateringdags igen då!
 
Nu är ja tillbaka i Phoenix efter en låång flygresa med kort vistelse i Brasilien. Men det var det värt!! Världscupen slutade med tre pers av tre möjliga och två medaljer! Jag kan ju inte vara annat än nöjd med det resultatet.


31,30 på 50 bröstsim
1.07.98 på 100bröstsim
26,9 på 50 frisim (ja är faktiskt bröstsimmare)

Det var väldigt skönt att få bryta vardagen med att åka iväg även om resan var lång. Jag fick träffa lite svenskt folk, lyssna på hetsiga diskussioner  mellan jossan och stefan, föräta mig på Mango och äta hotellfrukost! Det finns inget som slår hotellfrukost!


Vi lyckades få några minuter i solen sista dagen, som till och med Stefan uttnyttjade till att pressa, längst fram vår strandade val till förbundskapten =)

När jag satt på planet på väg hem från Belo Horizonte till Sao Paulo, hamnade jag brevid en kille som visade sig komma från Londrina, en stad i Brasilien där jag var på läger med en organisation som heter CISV (ej simläger, kanske förklarar vad CISV är en annan gång, www.cisv.se) för fem år sedan. Han, tillsammans med 15 andra på planet var också med i CISV, de hade varit på ett möte i Belo. När jag började berätta för honom vilka jag kände i den staden visade det sig att en av tjejerna som jag känner sitter två rader framför mig!!? Hur sjukt är inte det? Jag har inte träffat henne på 5 år och så hamnar vi två rader ifrån varandra på ett plan i Brasilien. Jag är fortfarande helt chockad och överlycklig för att jag träffade henne. Mycket kramande, tjattrande och fotande blev det. Att jag träffade hene gjorde min resa hem mycket lättare!
Världen är allt bra liten ibland.



Gabriella och jag på flygplatsen i Sao Paulo
jag har vuxit om henne på fem år

Är det bara i Stockholm vi har kulturen att stå till höger i rulltrappan? Jag hade super bråttom mellan mina plan i Sao Paulo och jag fick springa slalom ("schlalom schlalom baby" för er som sett "Ice age") mellan alla människor! Jag vet att ni inte gör det i sundsvall iaf, utan att det är mest vi stressade stockholmare som hålller på med såna fasoner.

Är de någon av er som läser som vet hur länge jag får köra på mitt svenska körkort i USA? Jag planerar att fixa ett amerikanskt, men man kommer ju aldrig till skott att göra det.





(smygreklam!! ej skrivet av Becca)

Becca kommer döda mig. Jag har bara i uppgift att designa hennes blogg och jag fixar lite ibland när jag orkar. Jag har nog absolut ingen tillåtelse att skriva något, men jag gör det ändå! Jag vill nämligen ta åt mig äran för hennes snygga header. Och här har ni min fina blogg: http://vargan.blogg.se , puss på er!


jaja becca du kan radera det här när du ser det, men då har nog någon hunnit klicka in sig på min blogg iaf ;)


Måndagar är veckans värsta dag

Måndagar är i allmänhet rätt jobbiga, mina måndagar är den värsta på hela veckan. åker hemifrån strax före halv sex och kommer inte hem förräns vid halv nio på kvällen. Dagen består av morgonträning, prehab och stretch, ´study hall i några minuter, Lektion, Lunch, Lektion, springa till gymmet och byta om, gymma, simma (då är man lagom slut) lektion, och sen obligatorisk study hall i två timmar som jag redan är försenad till för att min lektion slutar så sent! AH! brukar alltid gå därifrån en halvtimma tidigare för att jag håller på och hungra ihjäl och är så trött så jag ändå inte kan koncentrera mig på hur grupper formas i samhället eller olika argument för och emot aborter.

Igår kväll var de dags för lite längtan efter alla er där hemma också. Blir ju lätt så när man är helt slut och trött. Jag vet att det är för att jag är så trött som man blir lite hemsjuk men ja går ändå inte och lägger mig. Det är under dessa perioder man är väldigt glad över att Skype finns!

Ok så det där var dagens dos av klagomål. 

Jag har beställt biljett hem till Sverige nu! Kommer alltså hem över jul!! Den 22 December 21.35 landar jag på svensk mark igen. Då hoppas ja att ni står där och tar emot mig på arlanda, haha!

Jag har inte visat hur det ser ut där jag bor jusst nu. Så här ser mitt rum ut iaf. Jag har inte fixat allt som jag vill ha det än, Gardiner skulle till exempel inte sitta helt fel. Men vi kanske kommer flytta härifrån inom en snar framtid och då känns det onödigt att börja inreda för mycket. Allt utom stolen är köpt på IKEA, favoritaffären nr 1


      

=)






Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.








Kalla mornar och ledig helg

Det har blivit perfekt temperatur har nu, pa dagarna. Lagom varmt och sol varje dag. Daremot har det borjat bli ratt kallt pa morgontraningarna. Det ar fortfarande morkt nar vi hoppar i vattnet sa har man lite slitna, morka simglasogon som jag har, far man lita pa att kroppen vet vad som ar rakt fram. Jag var inte sa valdans sugen pa att hoppa i vattnet i morse nar jag fortfarande hade varmen kvar i kroppen fran sangen och jag vet att bassangvattnet har kylts ner under natten och jag helst vill satt pa mig min  Taby sim fleece och mjukisar igen. Men i kom jag iaf men ahh sa daligt jag simmade idag. Jag var ritkigt langsam, langsammare an ja brukar och da ar det illa! Vilket min kare svenske van Magnus Kjellberg var snall och papeka flera ganger under passet. =) 
Det slutade iaf ratt roligt. Vi korde "Power racks". Det ar viktstallningar som man staller pa kanten  (sana som finns pa gymmaskiner) och koppplar fast sig. Sen sprintar man med motstand i ca 8 sekunder. Idag var det kul men jag har hort att dessa pass kommer bli riktigt tuffa i fortsattningen.

Eftersom vi alla var sa duktiga och hjalpte till med alla recruits vi hade har i helgen sa har vi fatt ledigt lordag morgon!!!! Det ar det underbaraste som finns, Nu har vi en HEL HELG utan traning och kan hitta pa en massa kul, om man inte behover plugga forstas, vilket jag saklart behover, men jag sparar det till sondag tror jag.

Dags for Engelska for foreigner.... Inte en sarskilt rolig lektion....


RSS 2.0