Dubai

För ett par veckor sedan fick jag en inbjudan från organisatörerna till Världscupen i Dubai som ville att jag skulle komma dit och tävla! Spännande och en aning otippat tyckte jag. Tävlingen går 7e till 8e Oktober så det är ganska tidigt på säsongen men jag bestämde mig iaf för att åka. Det är alltid bra att få lite fler internationella tävlingar i kroppen speciellt ett år som detta.

Så om en vecka åker iväg på en liten trip till Förenade Arab Emiraten för att plaska lite. jag har hört att Dubai är ett rätt coolt land också!










Amerikansk recycling

Nu när vi fått ny rumskompis så har vi även börjat en del nya rutiner, bland annat har vi börjat Källsortera! Vi har alla fått lite småont i hjärtat när vi som svenskar uppväxta med källsortering och kompostering slänger tidningspapper och glasflaskor i soptunnan...

Hur som helst åkte vi och letade reda på en undangömd "återvinningsstation" häromveckan och fick en smärre chock när vi med prydligt sorterat skräp av glasflaskor, plast, papper och konserver, upptäckte att alltihopa skulle slängas i en och samma container!? När vi är vana vid att någorlunda prydligt slänga allt i 15 olika containrar kändes det nästan lika illa som att slänga allt i den vanliga soptunnan när allt ändå skulle ner i samma container. Kanske ger det en jobbmöjlighet åt någon människa som får sortera allt i efterhand, men det skulle spara mycket av denne människas tid om det sorterades någotsonär i förväg.

USA har mycket att lära av Sverige (som förövrigt är bäst på att återvinna i hela världen) när det gäller återvinning.




Circuit

Nu har träningen verkligen dragit igång på allvar igen. I lördags började den årliga Circuiten (typ cirkelträning) i gymmet. 30 stationer, tre varv. Det tog sin lilla tid vill jag lova (2.5h) och svettigt värre var det. Det är en kul typ av träning men varje år glömmer jag/förtränger hur jobbigt det faktiskt är.

Så här kan det se ut under circuit träningarna.








Sjukling

Nu sprider sig sjukdomarna bland idrottarna som en förkylning på dagis. Kön till doktorn var hur lång som helst med snörvlande atleter. Eftersom min tränares policy är att man måste gå till doktorn om man är det minsta förkyld, så var det bara för mig att ansluta mig till raden av snörvel och invänta min tur.

Min egen diagnos var: Förkylning. Botemedel: alvedon, vatten och vila.
Doktorns diagnos: Förkylning, Botemedel: Alvedon, Vatten och Vila.

Vilken tur att jag gick till doktorn så hon fick diagnostisera min komplicerade åkomma.


Det som jag aldrig kommer förstå i det amerikanska collegesystemet är teorin läkare har att man kan träna så länge mna inte har feber. Där satt jag alltså med värk i varenda muskel, halsont som kändes som jag svalt en slipmaskin och energi som knappt räckte att cykla till skolan och de tycker att jag ska hoppa i och träna försäsongsträning med Dorsey??
Jag bara nickade åt doktorns ord och åkte hem till mig och la mig för att vila, ingen träning för mig inte. Ibland får man lita på sitt eget sunda förnuft och erfarenhet. Det känns ju som att jag känner min egen kropp efter 24år och ett antal förkylningar.









Födelsedagshelg!

Ja då ska man gå och fylla år igen då! Jag kan gärna stanna i ålder nu, 24 år är en rätt behaglig ålder. Som en kär vän vänligt meddelade mig så är jag nu "närmare 48år än nyfödd" (Oscar Morild)... Om det är en bra eller dålig grej för man avgöra själv. När Freshmen simmarna i laget får höra hur mycket jag fyller och deras ögon blir stora som tefat för att det verkar ha lite svårt att förstå att man faktiskt kan vara så gammal och ändå vara rätt cool, lutar det ju åt att det inte är så bra... ;)

Mina fina roomiesar började fira mig redan igår men en brakmiddag, hemmagjord morotskaka och improviserade tårtljus. Nu har jag resten av helgen att se fram emot!




Värmeljus fungerar bra till både det ena och det andra!


Det gör även en sax, två minigafflar och en stor tång (att vända grillspetten på grillen med)





RSS 2.0