Los Angeles igen

Hemma i två och en halv dag och sen på planet tillbaka till LA igen. Tredagars tävling denna gång med försök och final! KUL! 

Det är såå härligt att se hur glada och taggade alla blir när alla simmar så bra!


* Cassie slog personligt rekord med 8 sek på 500fritt, slog skolrekord och kvalade till NCAA!!! mitt i säsongen!!

* Vi i 4x100 medley laget simmade lika fort som vi gjorde på Conference i våras, och vi var uppe och fightades om segern med Berkeley och Stanford!

* Vi är SJU svenska simmare här,

- Jesper och jag från ASU
- Nathalie Lindborg - Cal berkeley
- Isabelle Nyström och Louise från SK RAN - Cal State Univeristy Bakersfield
- Björn Gunnarsson - University of Utah
- Emma Gustafsson - University of Las Vegas Nevada (UNLV)





Dualmeet Experience

Förra helgen var vi i Los Angeles för att simma dualmeet på UCLA och USC.

UCLA tävlingen skulle bli VÄLDIGT tajt om segern, och visst blev det så! Hela vårt lag var laddade upp till tänderna inför detta och vi börjar precis som vi blivit tillsagda av Dorsey ”WIN – every -  race”. Första lagkappen, andra grenen, tredje, fjärde och femte gren – ASU i topp.  Adrenalinet sprutade ur öronen på folk och nerverna var på helspänn. Jag var igång Konstant i över två timmar. Om jag inte simmade så stod jag på kanten och viftade och skrek för kung och fosterland eller badade av. Däremellan försökte jag hela tiden fylla på magen med ny energi. Full fart hela tiden.




ASU simmarna slog personliga och in-season rekord till höger och vänster, en tjej med hela 15 sekunder på 1000yards fritt, vilket inte hör till vanligheterna på ett dualmeet i vanlig baddräkt.

Jag förlorade 100bröstsim med 2 tiondelar!!! Så irriterande!! Trots att jag slog dualmeet pers med nästan en sekund så stör det mig otroligt mycket. Det blir en helt annan slags fight när man simmar dualmeet. Man simmar inte bara för sin egen seger utan för ett helt lags seger, vilket innebär att ens eget loppbara är en liten men väldigt viktig del i den riktiga tävlingen.

Det hela stod att avgöras i den sista lagkappen...En kvart innan loppet kom Dorsey och sa att jag eventuellt skulle simma i laget, 5 minuter innan fick jag veta i vilket lag och vilken bana. Så kan Dualmeet vara, snabba beslut för att få det bästa resultatet.  Vi ställde upp med ett lag på 4x50 frisim som bestod av 3/4delar icke frisimmare...ändå var vi väldigt nära att vinna även denna lagkapp, de handlade om 100/delar...

Vi förlorade med ca 15 poäng..Vilket betyder att om jag vunnit 100bröst och min bröstsimskollega vunnit 200bröst, som hon förlora med 1/10del så hade vi vunnit, och det hade varit STORT!

Men vi tar dom definitivt på PAC-10 i februari, det är ju ändå då det gäller. På kvällen somnande alla innan klockan 9, vilket var förståerligt efter den totala urladdningen under dagen...


Veteran's day

Igår var det Veteran's day och den dagen är till för att hedra alla som ställt upp för Amerika I krig. Det var någon som ambitiöst nog hade satt upp små amerikanska flaggor med två meters mellanrum runt nästan varenda gräsplätt vi har på campus. Varje flagga symboliserade en veteran som går på skolan. Jag måste säga att vi har sjukt många gamla krigsveteraner på ASU! Det var flaggor ÖVERALLT, närmare bestämt 1400 stycken!




Nu styr jag Kosan mot Los Angeles och Dualmeets mot UCLA och USC!!

Welcome to America

Idag stötte jag och Johanna på en del amerikanska underligheter på stan...

  • En "Drive through bankomat" - Höjden av lathet!? Det var nästan så att vi inte ville använda den för att det nästan var att gå lite för långt inom slapphet. Men vi beslutade oss för att nu är vi i Amerika och då ska vi testa amerikanska prylar

 

  • Basilika på tub!??! - Konserverad konservering eller äkta växt i plastförpackning?

 

  • Kycklinglår lite stora som mitt lår - Hej hej Genmodifiering?

 


World Cup

Nu i helgen har jag följt allt som händer på Världscupen hemma i Eriksdalbadet. Jag blir så himla sugen på att vara med!! Världscupen på hemmaplan brukar alltid vara något riktigt speciellt! och det vore ganska roligt att slänga mig in i den där svenska bröstsimsfajten... Men det får vänta, Iallafall några veckor, tills jag, för er som inte visste, kommer hem för att simma SM i Stockholm!!




Den här bilden är från sist jag var hemma på SM 2008, Jag siktar på en favorit i repris med mina Täby simmare, för det var så otroligt kul sist!





Halloween

En sådan här aktiv helg som jag precis haft har jag inte haft på länge!

Recruits - som jag var ansvarig för denna helg = FULL FART!

Alumni meet - då de gamla avdankade simmarna kommer tillbaka och tävlar mot oss, som 50-manna. Min tränare Brian hoppade i på 200FRISIM!? det såg ut att göra så ont så ont... stackarn

Homecoming week - massa grejer på gång hela veckan på campus som avslutades med att vi vann överlägset i fotbollsmatchen mot Washington state 49-0 (där jag fick gå ner på planen innan matchen!!)




Inte det lättaste att ta kort på en massa framrusande jättar bland galna fans


  
Close up på the marchingband och en del av student section innan matchen


Halloween - Högtiden folk har laddat för hur länge som helst. Varenda KOTTE var utklädd i hela stan! och en del är så otroligt kreativa med sina kostymer. Jag däremot gick en enkel väg när det gäller kreativitet och lånade Johannas gamla Hippie kostym!



Hippie, krita, tysk, midsommarflicka, köttbulle, spaghetti, cowgirl, Guido (någon som sett Jersey shore?)




Det här sköna Tetrisparet stötte jag på på Mill senare på kvällen!




RSS 2.0