Amerikansk recycling

Nu när vi fått ny rumskompis så har vi även börjat en del nya rutiner, bland annat har vi börjat Källsortera! Vi har alla fått lite småont i hjärtat när vi som svenskar uppväxta med källsortering och kompostering slänger tidningspapper och glasflaskor i soptunnan...

Hur som helst åkte vi och letade reda på en undangömd "återvinningsstation" häromveckan och fick en smärre chock när vi med prydligt sorterat skräp av glasflaskor, plast, papper och konserver, upptäckte att alltihopa skulle slängas i en och samma container!? När vi är vana vid att någorlunda prydligt slänga allt i 15 olika containrar kändes det nästan lika illa som att slänga allt i den vanliga soptunnan när allt ändå skulle ner i samma container. Kanske ger det en jobbmöjlighet åt någon människa som får sortera allt i efterhand, men det skulle spara mycket av denne människas tid om det sorterades någotsonär i förväg.

USA har mycket att lära av Sverige (som förövrigt är bäst på att återvinna i hela världen) när det gäller återvinning.




Kommentarer
Postat av: Chicago-boy

Tjena Beckis! Tyckte ocksa att det var mysko med atervinningen har. Sag sedan en dokumentar om hur USA (atminstone Chicago omradet) har en automatiserad sortering av glas, papper, metall, plast, etc. Allt "slangs" i en container av gemene man, men sorteras automatiskt pa en central atervinnings station. Kanns mycket battre nu! Ganska coolt. Lycka till i Dubai!

2011-10-04 @ 00:24:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0